Internet sávszélesség bővítés
kltVidanetnél vagyok. 150/15 Mbit csomagom van, amit az új routerem amit kaptam sajnos 70-80 Mbit sebességet adott csak le, régi routerrel: http://www.speedtest.net/result/10606304079
zsolt160matizosAzt látom, hogy download:160, upload: 15.6. Akkor most régen van? Mit nem értek?
Látom e poszt apropóján sok mindenkinek kedve támadt megosztani egy korábbi, és/vagy egy újabb mérési eredményt. Így bekapcsolódom oly módon, hogy egy weboldalt szeretnék ajánlani. Ez az NMHH oldala, ahol regisztrált felhasználóként, elmentődnek a mérési eredményeid. Több mérési pont beállítása is lehetséges, összevetheted irányítószám szerint az átlagos sebességekkel. Ínyenceknek: igényelhető hardveres mérődoboz. http://szelessav.net/ Extra: Nekem néha jól jött, ha a szolgáltatókkal szembeni vita hevében hivatkoztam ezekre az eredményekre. Beszéltem.
a mesterFélre érthető voltam, csak azt akartam mondani, hogy sok minden függ a helyi hálózattól is a sebesség.
zsolt160matizosIgen, el tudod rontani. Ezért ott szoktuk mérni, ahol bejön.
Egy kis helyzetjelentés: Megjött a kütyü és működik is, ahogy kell neki. Igazából a teljes hálózatot egy Asus router szolgálja ki, ami simán utána van kötve. Kábelen 930 a lefelé sebesség, 5GHz-es wifin a legtávolabbi pontokon is megvan kb. 200. Szerintem a foglalkozás elérte célját.
a mesterIgen, eddig 150-es netem volt, de miután BF-on vettem egy gigabites routert gondoltam kihasználom. Nálunk az 1000-es az elérhető max. és a csomagváltás arányában kevés növekménnyel járt (+ szolgáltatói modem-router cserével, ami már másnap megjött). A feltöltési persze egyelőre messze elmarad a garantált sebességtől is (majd rá is kérdezek), de mivel az eddigi is kiszolgált, olyan nagyon nem zavar.
tenkes"BF-on vettem egy gigabites routert " Gombhoz a kabátot :Đ (csak tréfálok...) Bő másfél évtizedes T után pár éve én is élvezhetem a Digi "végtelen" sávszélességét. Csak ritkán dugul be, nem panaszkodhatok rá. Bezzeg a T-re! ISDN majd ADSL. Évekig elnézték, hogy piszok drágán veszem tőlük a netet, plusz külön a telefont. És pont péntek délután sikerült lekorlátozniuk holmi számlatartozás miatt. Net nélkül meg a csekket se lehetett feladni, vagy netbankból utalni :( Amikor meg mentem hozzájuk, hogy találtam olcsóbb szolgáltatót, a hölgy ezt mondta: -Tudunk adni mi is olcsóbb csomagot. A Diginél a net+TV+telefon olcsóbb, mint a T-nél a net+telefon volt. (A digis telefont nem használom, nincs is készülék bedugva, a számot is nagyon kéne keresnem. Csak a 3 együtt olcsóbb, mint nélküle.)
Így lehet neked is gondtalan otthoni Wi-Fi-d https://pcworld.hu/prcikk/igy-lehet-neked-is-gondtalan-otthoni-wi-fi-d-287375.html
tenkesEgy kis sebesség-pontosítás ide: Az zavart meg, hogy még nem látom az előfizetésem adatait, és a honlapon alapból az 1000/1000 net látható, ami gondolom az egyes területeken elérhető maximum. Többféle 1000-es csomag létezik, nekem úgy néz ki az 1000/25 le/fel sebességű van és így már más a leányzó fekvése, mivel a 25 felfelé szépen elérhető.