Üdv mindenkinek! Adott egy probléma, ebben kérném a segítségeteket! Helyi hálón fut egy minidlna és teszi a dolgát: médiafájlokat streamel. Most viszont az lenne a feladat, hogy a tartalmakat bárhonnan el lehessen érni. „Annyi lenne az egész”, hogy a helyi dolgokat továbbra is kiszolgálva a szomszéd városból is le lehessen játszani (pl...) az XY.mkv fájlt laptopon, tévén. A topográfia egyszerű: Net a póznáról-->Router-->PC, plusz a routeren egy okostv. PC-n minidlna, okostévén tallózhatóak a médiatartalmak, van öröm, bódottá. Az lenne a lényeg, hogy egy várossal odébb ugyan ezt meg lehessen tenni, tehát a PC merevlemezén található cuccot le lehessen játszani ott. Merre érdemes elindulni? Csinált már ilyet valaki?

Ugyan nem csináltam még, de annyi a dolgod, hogy porttovábbítást kell beállítani, és tudnod kell az otthoni IP-címedet (vagy használj dinamikus DNS-t). A 8200-as TCP portot és az 1900-as UDP portot kell beállítani a routerben (illetve ha a gépeden van tűzfal, akkor abban is).

meskobalazs(illetve ha a gépeden van tűzfal, akkor abban is). Helyi hálón a tévé eléri a gépet, azzal a tüzes fallal nem lehet nagy gond.

Ennyivel később: 7 nap

Elvileg nem fog működni, hiába nyitod a portokat, úgy tudom csak lan-on működik a dlna szerver. Ha internet felől szeretnéd elérni, akkor próbáld pl ezt: http://www.subsonic.org/pages/index.jsp vagy plex / emby

Az otthoni MiniDLNA-t én simán elérem WireGuard-on keresztül. Máshogy nem nagyon fog működni, mert a netre nem lehet kiengedni, és főleg nem lenne biztonságos. De ha a klienseszközön futtatható egy Kodi, akkor az SFTP-t tudom még javasolni.

Ennyivel később: egy év