Sziasztok! A problémám: A gépemen (Toshiba Satellite C50-A) Windows 7 és Ubuntu 16.04 van (volt), de figyelmetlenségből az egyéb frissítések után elindítottam a 18.04-re frissítést. (Már nem akartam ezzel vesződni, mert azóta van új gépem, majd azon...csak még nem költöztem át rá.) Szerencsétlen hosszú órákig dolgozott, majd egy ponton lefagyott (további hosszú órákig ugyanott állt a telepítés), így nem tudtam mit tenni (bár lehet, nem jól tettem) újraindítottam a gépet. Aztán további kb. két órán át csak a lila képernyő volt látható, ezért kikapcsoltam. Nyilván nem indult el utána... Ami nem is lenne akkora probléma, mert egy közös partícióra mentem a fontosabb dolgokat és szegény gépért sem kár már, de jobban belegondolva maradtak azért még fontos fáljaim az Ubuntu-mappákban. Szóval a kérdésem az lenne, hogy hogy lehetne Win7 alól valamilyen úton-módon elérni ezeket a mappákat. (Vagy esetleg hogy állítsam vissza annyira az Ubuntut hogy mentsem még róla, ami menthető? ...de ez akkor másik fórumtéma lenne...) A válaszokat, segítséget előre is köszönöm! Ui.: Ubuntut használok kb. 7 éve, de nem igazán ástam bele magam - csak élvezem, hogy egy op.rendszer teszi a dolgát és kiszolgál - szóval nem vagyok szakértő...

Szia! Bár rettentően ragaszkodsz hogy win alól érd el a az Ubuntun lévő adatokat, hisz van rá más mód is. De lássuk: http://www.ext2fsd.com/ https://www.diskinternals.com/linux-reader/ Valamelyik csak működik. Másik módszer: Ubuntu live-ot indítasz, ha szükséges felcsatolod a régi Ubi partícióját, adatokat lemented pen-re.

• BiZo válaszolt erre.

Szerintem a leggyorsabb megoldás egy a gép korának megfelelő live indítása, külső HDD csatlakoztatása, aztán menteni, ami mentendő :) Ahogy sömike is mondá...

• BiZo válaszolt erre.

sömikeNagyon köszönöm! Linux Reader meg is oldotta a gondomat. Mindig tanul valami újat az ember. Köszönöm még egyszer!

kltEzt is ki fogom próbálni, már csak azért is, mert még nem csináltam. Köszi!

Ennyivel később: 4 nap

BiZoEgy live rendszert tartalmazó pendrive mindig legyen kéznél, sose tudhatod, mikor lesz rá szükség. Amúgy meg három dolog kell a számítógép használathoz: adatmentés, adatmentés és adatmentés.

gvandorDe persze csak akkor, ha vannak adatok azon a számítógépen. Mert ha egész nap a fécbukon meg lyutúbon lóg, akkor bármikor újratelepíthető adatvesztés nélkül. :Đ

Ennyivel később: egy év