trtOké. Úgy érzem szólnom kell, mivel én indítottam el a lavinát.
Természetesen minden további nélkül le lehet húzni a működő gép, működő videokártyájának a csatlakozásáról a VGA kábelt. Legyen az bármilyen (D-Sub, HDMI, DVI, DisplayPort). Mindezt úgy, hogy még a monitor is be van kapcsolva.
Én kizárólag azért írtam, mert a kérdező hitetlenkedett, hogy sima, meg lekapcsolom stílusú újraindításkor mit sem változik a helyzet, miért is változna ha menet közben le-, majd vissza csatlakoztatunk egy ilyen kábelt.
Hát nem tudom pontosan, de ilyenkor valószínűleg újra detektálja az eszközt (monitor), és ha az közlékeny, akkor megjelenhetnek az alkalmazható üzemmódok, na adj' Isten, még be is állítódik a kívánt felbontás.
Tehát a "nehogy kipróbáld" azért született, mert ez egy kockázatmentes egyszerű művelet. Veszteni való nincs, legfeljebb 30 másodperc. És bizony nekem már többször segített. Főleg intel VGA kari esetében, akár több órás xrandr felesleges ba...ás után is.
Szerk.:
Hogy Csuhás érezte-e az iróniát a hsz-emben, és azért írta, hogy "Ne!"? Azt nem tudom. Gondolom majd elárulja. Én kíváncsi vagyok.