lala2Ennek roppant egyszerű magyarázata van: Ez egy élőlény. Mutálódik. Ahogy bármely más élőlény is, csak ez egy kicsit gyorsabban, mint péld, az ember. Amelyik egyed mutációja életképesebb (szaporodási képesség, rezisztencia stb), értelemszerűen annak van nagyobb esélye az örökítőanyagait átadni a következő generációnak, nemzedéknek. Vagyis a korábbi variánsok, egyedek képességei, nem ütötték meg azt a mércét, ami egyrészt feltűnt volna, másrészt, meg annyira foglalkozni kellett vele. Itt van mondjuk a nyúl. Ma jelenlegi állapot szerint, ha elszökik egy nyúl, senki nem foglalkozik vele, max a gazdi bánkódik. De ha a nyúl is képes lenne a gyors mutációra, és az emberevés felé mutálódna, és azon képességek erősödnének, amelyek ezt a célt szolgálnák, akkor már benne lenne a híradóba, és az operatívtörzs is foglalkozna vele. És nekünk is védekeznünk kellene: nyakvédő, csuklóvédő, nyúlspray, puska stb. Szerk.: Egyébként az is azt bizonyítja, hogy nem egy laborból szabadult el.

anaconda"Te mégis melyiktől félsz jobban? Hogy Te leszel a 1.500.001-ik, aki elsőnek meghal, vagy a 18.001-ik aki meghal?" Igazából egyiktől sem félek. Én nem a haláltól (=átmenettől) félek, hanem az odáig vezető úttól, a fájdalomtól. Ha altatásban vagyok, akkor az (elvileg) nem fáj. Persze COVID-dal és lélegeztetőgéppel "kombinálva" már lehet, hogy más a helyzet.

anacondaSzerintem nagyobb szívás az oltástól meghalni. Legalább is én rohadt kellemetlenül érezném magam, és dühös is lennék, és biztos mondanám: "Szemetek!".

anaconda"Amúgy eddig már kaptál vagy öt oltást" Amikor fiam elment tanulni a tengerentúlra, nem szóltak időben, hogy kell vinnie igazolást a kötelező védőoltásokról. Ennek hiányában vagy ott kellett volna beadatnia, vagy hazaküldik. Szóval a gyerekorvosával együtt szépen összeírtuk, miféle oltásokat kapott. Összejött 10-15 mindenféle oltás, volt amit ismételtek, meg mittudoném. (És kiderült az is, hogy az oltási könyvében nem pont az szerepel, mint a doki jegyzőkönyveiben.)

sömikeHát igen, az olyasmi, mint amikor az emberrel száguld a mentőautó, és karambolozik. És akkor még neked kell élesztgetned a mentőorvost, hogy dugja vissza a kiesett infúziós tűt.

Xplosiveegyszer régen volt valami beleegyező nyilatkozat amit alá kellett írnom, hogy vállalom-e mert minden 10000. esetben komplikációk léphetnek fel. és addig 9950 ilyen beavatkozás volt.

csucsuAkkor még 49-en nyugodtan beadathatták, aztán meg eldobnak egy vakcinát, és kezdhetik előröl a számolást. Ha meg műtét volt, akkor kihagynak egyet, és kész. Ahogy sok szállodában nincs 13. emelet.

Ennyivel később: egy év