Sziasztok, bocsánat előre is, ha túl kezdő a kérdésem... :) Mi lehet az oka? Telepítés után a speedtest-cli parancsra az alábbiakat válaszolja: stefan@stefan-Inspiron-5567:~$ speedtest-cli Retrieving speedtest.net configuration... Traceback (most recent call last): File "/usr/bin/speedtest-cli", line 11, in load_entry_point('speedtest-cli==2.1.2', 'console_scripts', 'speedtest-cli')() File "/usr/lib/python3/dist-packages/speedtest.py", line 1986, in main shell() File "/usr/lib/python3/dist-packages/speedtest.py", line 1872, in shell speedtest = Speedtest( File "/usr/lib/python3/dist-packages/speedtest.py", line 1091, in __init__ self.get_config() File "/usr/lib/python3/dist-packages/speedtest.py", line 1173, in get_config ignore_servers = list( ValueError: invalid literal for int() with base 10: '' Error in sys.excepthook: Traceback (most recent call last): File "/usr/lib/python3/dist-packages/apport_python_hook.py", line 153, in apport_excepthook with os.fdopen(os.open(pr_filename, FileNotFoundError: [Errno 2] No such file or directory: '/var/crash/_usr_bin_speedtest-cli.1000.crash' Original exception was: Traceback (most recent call last): File "/usr/bin/speedtest-cli", line 11, in load_entry_point('speedtest-cli==2.1.2', 'console_scripts', 'speedtest-cli')() File "/usr/lib/python3/dist-packages/speedtest.py", line 1986, in main shell() File "/usr/lib/python3/dist-packages/speedtest.py", line 1872, in shell speedtest = Speedtest( File "/usr/lib/python3/dist-packages/speedtest.py", line 1091, in __init__ self.get_config() File "/usr/lib/python3/dist-packages/speedtest.py", line 1173, in get_config ignore_servers = list( ValueError: invalid literal for int() with base 10: ''

Forrás: https://unix.stackexchange.com/questions/644442/speedtest-cli-valueerror-invalid-literal-for-int-with-base-10 Ez egy hiba volt, amit a következő verzióban javítottak is. Szerintem távolítsd el az ubuntus csomagot, és tedd fel PIP-pel: {syntaxhighlighter class="gutter:true"} pip install speedtest-cli {/syntaxhighlighter} vagy {syntaxhighlighter class="gutter:true"} easy_install speedtest-cli {/syntaxhighlighter} Értelemszerűen, ha nincs fent a PIP, akkor telepítsd azt is: {syntaxhighlighter class="gutter:true"} sudo apt install python3-pip {/syntaxhighlighter}

meskobalazsTelepítettem a "python3-pip" csomagot. Ennek ellenére nem találja a "pip"-et. https://ibb.co/r5R5jfW

lala2igen mert az a pip3 -at telepíti. Viszont a pip3 meg nem biztos, hogy felhúzza a speedtest-et.

Metzger92Eljutottam addig hogy ezzel a paranccsal: pip3 install speedtest-cli Telepítette a speedtest-cli-t. Ezt a "pip3 list" listájában mutatja is. De semmilyen parancs nem indította a speedtest-et ill. speedtest-cli-t A magam részéről itt befejezettnek nyilvánítottam a projektet, és visszaállítottam a rendszert egy kb. 2 héttel ezelőtti állapotra. Vannak online speedtestek is dögivel. Egyébként ha jól emlékszem, a múlt héten még futott a tárolókból telepített speedtest.

lala2Valsz azért, mert a "/home/felhasznaloneve/.local/bin" útvonalra telepítette - talán ki is írja, telepítéskor - és ez az útvonal nincs benne a $PATH környezeti változóban. (A rendszer nem keres ezen az útvonalon futtatható programokat). Erről ezzel a paranccsal győződhetsz meg: echo $PATH Próbáld ki, hogy igaz-e a feni állítás: /home/felhasznaloneved/.local/bin/speedtest-cli Ha így sikeres a művelet és szeretnéd, hogy a rendszer ezen mappa alá is nézzen be mikor beírsz valamit a terminálba, hátha futtatható, akkor hozzá kell adni azt az útvonalat a $PATH környezeti változóhoz. Emigyen: export PATH=$PATH:/home/felhasznaloneved/.local/bin És innentől kezdve már hallgat a program a saját nevére.

Metzger92Nekem pip3-al települ a speedtest. És lala2-nek intézett válaszomban leírtam, hogyan kell működésre bírni.

Ennyivel később: egy év