Úgy látszik programozni is meg kell tanulnom egy kicsit, de addig is.. A feladat bekérni két számot, majd kiíratni while segítségével, a két szám között, minden második egész számot. Eddig vagy végtelenbe számol, vagy kiírja a számokat, de mindet egyesével (és nem minden másodikat) A bekérés ok, de azután: {syntaxhighlighter class="brush:python;gutter:true"} i = kezdo while i <= veg: print(i, end=", ") i = i + 1 {/syntaxhighlighter} ?

Talán ilyesmire gondoltál? {syntaxhighlighter class="brush:python;gutter:true"} kezdo = input("kezdo szam: ") veg = input ("zaro szam: ") while kezdo<=veg: print kezdo kezdo = kezdo+2 {/syntaxhighlighter}

sömikeUtólagos engedelmeddel kicsit belenyúltam a hozzászólásodba :) Ha többsoros kódot akarsz beírni (főleg ahol számítanak a szóközök), akkor a <code> helyett érdemes a <pre> címkét használni, vagy a szintaktikai Drupal bővítményt használni, jelen esetben: {syntaxhighlighter class="brush:python;gutter:true"} [kód helye] {/syntaxhighlighter}

Kedves Balázs! Azért nem neked válaszolok, hogy tudd javítani a példádat! Semmi probléma. Igazából örülök. Sokszor nézegettem ezt a syntaxhighlighter-t, és talán már volt is hogy használtam. Ugyanakkor az itteni súgó mit sem ér ezzel kapcsolatban, (a példa használhatatlan) a bővebb infóhoz mutató link meg nem oda visz. Így mivel nem vágom fejből az opciókat kis kínlódás után mindig feladom. (A három pontos problémára is ezzel kívántam megoldást találni, de kb fél óra elment az életemből hiába) Sőt a Te kódodat is bemásolom az sem működik. Ezt írja: {syntaxhighlighter} tags are not balanced: open and close tags must match ennek oka: a záró tagban nincs perjel

sömikeValóban, sikerült elrontanom a példát, most már javítva fogod látni. És már tényleg elveszett a bővítmény dokumentációja, ez is egy hátránya annak, hogy egy nagyon elavult Drupalt használunk. Ilyenkor hasznos lehet a Wayback Machine: https://web.archive.org/web/20160301123824/http://alexgorbatchev.com/SyntaxHighlighter/manual/configuration/

Ennyivel később: egy év