Biztosan sokan emlékeztek még a Full Circle Magazinra. A magyar fordítása évekig készült, de aztán sajnos abbamaradt, illetve a honlap is nagyon régóta nem működött. Ma végre nekifogtam és készítettem egy statikus weboldalt, melyen most újra elérhetővé válik a régi számok archívuma.

Remélem valaki még hasznát veszi a régi cikkeknek 🙂 A weboldalt itt találjátok, a régi szokott helyén: https://fullcircle.hu

Az Ubuwikiről nincs esetleg információ? Például az asztali parancsikonos írást régebben elég sokszor megosztottam, jól sikerült cikk volt.

csuhas32 A tartalmát megpróbálhatom visszanyerni, magát a wikit viszont nem hiszem, hogy feltámasztjuk.

csuhas32 Sikerült kibányásznom a teljes wiki tartalmát egy táblázatba, folytatás holnap 😀

meskobalazs
          Az még egy óra és húsz perc! Atyaég! Persze az sem baj, ha egy kicsit tovább tart. Tudunk várni türelemmel.

csuhas32 Tessék: https://ubuntu.hu/blog/45692-asztali-parancsikon-letrehozasa A képek áthozása további meló lett volna, de nem foglalkoztam vele, amúgy is elavultak 🙂 Majd egyébként frissítem a leírást, illetve kibővítem a nem parancssoros lehetőségekkel (alacarte és társai).

Sajnos nem olyan egyszerű a WikiSzöveg átalakítása más formátumra, így nem hiszem hogy tömegesen áthoznék majd cikkeket, de azért megnézem hogy van-e még valami használható a dumpban. Ha valakit egyébként érdekel, akkor oda tudom adni a táblázatot (1,5 MB az egész).

meskobalazs Jöhet, de kéne a MediaWiki verziója is.

Egyébként a wikinek semmi köze nem volt a Drupalhoz, nyugodtan élhetett volna tovább. Csak lekapcsoltátok a szervert, gépet, virtuális akármit és azóta nincs wiki.

hepaly A nyolcas még új és ráadásul komolyabb változások is vannak benne (legalább is valami ilyesmire emlékszem). A MediaWikinek meg elég régi a kódbázisa, lehet benne egy rakat csökevény.

Htibi Egy picit kellett csak rajta mahinálni. Ha a fő funkciók mennének rendesen, akkor be lehetne röffenteni. Még játszok vele, mennyire stabil.

hepaly Ha tudsz vele esetleg foglalkozni, akkor adok SSH-t ahhoz a géphez is 😀

meskobalazs Elég lenne egy db is, lokál gépen ki tudom tesztelni. Ha itt megy, akkor szerón is fog 🙂

meskobalazs Köszönöm szépen, letöltöttem az archívumot. Köszönet a feltöltésért! Üdv: Gergő

Ennyivel később: 4 hónap
                      Ennyivel később: egy év