mennydorges rsync felteszem van win-re is. Az ntfs/win7,10 korlátozásokat kisbetű-nagybetűben nem tudom. Szerk: + ha nem rootként férsz hozzá a klónozandó Linux szerverhez, akkor ott lehetnek érdekes dolgok.

dd parancs?

Szerver leállít
Liverendszert bebootol
Távoli backup tárolót felcsatol, majd
sudo dd if=/dev/sda1 of=/felcsatolt/távoli/server/könyvtára/backup_$(date +"%Y-%m-%d_%T").iso bs=1M
A parancs byte-onként leklónoz mindent ami ott van.
FIGYELEM! HA rossz input vagy output fájlt adsz meg neki, azt szó nélkül felül írja! Ajánlott pontosan leellenőrizni, az if és of értékeket!
ahol:

• if= jelentése: input file
  • /dev/sda1 az első számú partíciód az sda lemezről (ez nálad lehet más is, szóval erősen ajánlott a parancs előtt megnézni, hogy a te klónozandó partíciódat hogyan jelölte a kernel (hint: blkid, fdisk -l, stb.)
  • of= jelentése: output file
  • bs=1M jelentése: A blockméret legyen 1 MB

Ha befejezte, leellenőrzöd, hogy megvan-e az output fájl és kiírta-e rendben

Ha minden ok, akkor liverendszer leállít,
Szervert újra bootol;

Kittus2 igen ez a bajom ha fenn a rendszer és beakarok boootolni pendriveot csak a gepbe levo vinyot hajlando hiaba allitom at a biosban.

• klt válaszolt erre.

mennydorges

Ha nem tudod rávenni, hogy pendrive-ról bútoljon, hogy akarod majd újratelepíteni?
      Eredetileg hogy a levegőbe telepítetted?
      De ne is válaszolj ezekre, inkább arra:
      MIÉRT erőlteted ezt az iso készítést?

Ha ujra akarom telepizeni kiveszem a kisgepbol angyba be easus formaz es utana mar bootol pendriverol

• klt válaszolt erre.

klt Most tanulja a "szerveresdit", és valószínűleg nem szeretné mindig 0-ról telepíteni, ha megborítaná a félkész rendszert 🙂
        De ez gyanús, hogy formázott vinyó mellett meg be tud bootolni pendriveról is. Tuti be lehet állítani, hogy ne kelljen kiszedni belőle a vinyót.

• klt válaszolt erre.

hepaly
          Én is így sejtem, de azt akarom. hogy ő fogalmazza meg.
          Oldjuk meg a valódi problémáját, ne amit kitalált helyette (XY).

hepaly

Nem semmi prellt kap az az F12 😆

Na mar itt is ott tartunk felteszek egy kerdest egy kerdes halmazt kapok vissza. Elmesz a boltba venni mondjuk kenyeret megkerdik hogy miert vagy mire kell?

bartaszili mindjart elkuldom csak neked. Most ertem haza munkabol vacsorazok kicsit a gyerekekkel leszek es elkuldom ne hogy rosszat almodj.

bartaszili

GB-BXBT-1900 (rev. 1.0)

Features 22nm Intel® Celeron J1900 to deliver to the most intuitive and integrated operating systems in the world
            Supports 2.5” thickness 7.0/9.5mm Hard Drives (1 x 3Gbps)
            Ultra compact PC design – 0.69L(56.1x 107.6 x 114.4mm)
            1x SO-DIMM DDR3L 1.35V Slots (1333 MHz)
            Preinstall IEEE 802.11 b/g/n Wi-Fi / Bluetooth 4.0 Mini-PCIe card
            Supports dual displays via a VGA and a HDMI port
            Gigabit LAN
            Audio jack (Headphone/MIC)
            VESA mounting bracket (75 x 75mm + 100 x 100mm)

8GB ram van benne
            1 DB 180 GB SSD.

https://tablet.hu/gigabyte-gb-bxbt-1900-brix-mini-pc-fekete-p281208

mennydorges A kenyeret megsütik neked, csak meg kell edd.

DE!
              A rendszert te kell megsüsd, hogy használható legyen. Ha nem vagy rendszergazda és csak sejted, mit kell csinálj, akkor nem fog menni. (Tudod, a pék sem úgy kezdi, hogy megsüti a kenyeret. Előbb megtanulja, hogyan kell és aztán sütöget.)

Azért kérdeznek, hogy „lássák” mi van előtted, egyikük sem távolbalátó, viszont komoly tapasztalatuk van abban, amiben neked még nincs. Ha válaszolsz a kérdéseikre, akkor nagyon valószínű, hogy segíteni is tudnak.

mennydorges
              Jó cuccnak néz ki 😉
              Térjünk vissza a kérdésre...

klt MIÉRT akarnád újratelepíteni?

klt mert ha nem tetszik valami vissza tudjak állni egy fix bázis pontra. Nem akarok 6 órán keresztül mindent újra telepíteni csomagokat másolni mindent lekonfigolni na kielégítő?

• klt válaszolt erre.

Jó cucc csak pl most kipróbáltam lehúzta a vinyót clonezilla be bebootol vissza dugom a vinyót és rakok be még egy tárhely pendrive-ot és teszi a hülyét shell....

már azon vagyok rakok fel az asztalira egy clonzilla servert vagy ne mtudom ami eléri a házi servert..

• klt válaszolt erre.