A Számitogépem ELL OptiPlex 9020 MiniTower
CPU Intel Core i5-4590 3.30GHz
GPU XFX Radeon RX 470 8GB
Ram 4GB-Rör Bövitve 8GB-ra 1600 MHz DDR3
HDD 500GB
DVD-RW
OS 64 Bites Ubuntu 18.04 LTS

Képernyö
Full HD TV nativan

Nem tudom feltelepiteni a Grafikus kártya illesztöprogramját ankül ne tenné tönkre a rendszert mert játszanni is akkarok!

• meskobalazs válaszolt erre.
  • atiboy Ehhez a szériához teljesen felesleges zárt illesztőprogramot telepíteni. Az AMDGPU PRO csak az OpenCL támogatáshoz kell, amit jellemzően számítási feladatokhoz használnak. A nyílt forráskódú AMDGPU illesztőprogram játékbeli (OpenGL/Vulkan) teljesítménye gyakorlatilag megegyezik a zártéval. Nekem egy RX 570-em van, szóval tapasztalatból beszélek.

Szia!

Melyik forrásból próbáltad telepíteni az illesztőprogramot?

Ubuntu 20.04.3 LTS oprendszer' alatt is hibát okoz a driver telepítése?

atiboy Ehhez a szériához teljesen felesleges zárt illesztőprogramot telepíteni. Az AMDGPU PRO csak az OpenCL támogatáshoz kell, amit jellemzően számítási feladatokhoz használnak. A nyílt forráskódú AMDGPU illesztőprogram játékbeli (OpenGL/Vulkan) teljesítménye gyakorlatilag megegyezik a zártéval. Nekem egy RX 570-em van, szóval tapasztalatból beszélek.

Nem kell semmilyen drivert telepítened a kártyádhoz. A legjobb, amit tehetsz, a 20.04-es Ubuntu telepítése és valamelyik Mesa ppa használata (pl. Kisak-ppa)

Ennyivel később: 4 hónap