Sziasztok!
Viruálbox-ra telepítettem egy ubuntu 20.04-es szervert ami elvileg már teljesen kész van, de nem tudok ftp-n csatlakozni. SSH-n tudok terminálból, de Filezillával próbáltam ftp-n kapcsolatot létesíteni de valamiért nem akarja. ISPconfig-ban létrehoztam két ftp felhasználót amivel sikerült csatlakoznom de viszont nem tudja betölteni a könyvtárlistát az adott felhasználóhoz. A /home/user_1/public_html mappát létrehoztam amihez kellene csatlakozni de nem tudja betölteni a könyvtárlistát. Mi lehet a baj? Mit állítsak még be az ftp?
Így telepítettem az ftp-t: pure-ftpd-common pure-ftpd-mysql
és a /etc/default/pure-ftpd-common fájlban módosítottam amit kell:

STANDALONE_OR_INETD=standalone
VIRTUALCHROOT=true

több beállításról nem tudok. Van még valami hogy az újonnan létrehozott felhasználóval be tudjak lépni a public_html mappájába fájlokat feltölteni?
Előre is köszi a segítséget!

Passzív mód be van kapcsolva a szerveren? (És a kliensen?)

mugli sftp-n már sikerült belépnem, feltölteni fájlt, de a sima ftp valamiért nem akar összejönni.

Peet19 Amúgy az SFTP szerencsésebb ha nem kell valami embedded vagy egyéb IoT, mérőállomás miatt a sima FTP...

Peet19 sima ftp

Nem kukacoskodni szeretnék, de nagyon nem szerencsés ilyen kontextusban sima ftpnek hívni az SFTP-vel szemben, tekintve hogy utóbbinak semmi köze az FTP-hez.

meskobalazs Jó akkor legyen ssh 🙂 csak nem terminálból léptem be hanem filezillával. A normál ftp szimpatikusabb mert belépés után csak a saját könyvtárát látja az user. Nem tudom mi lehet a baj, akármit csinálok sehogy sem jön össze a kapcsolódás. Már kifogytam az ötletekből.
          Le tudjátok írni lépésről lépésre hogy hogy csináljam? Akár terminálból akár ispconfigból tök mindegy csak sikerüljön már.

mugli Igen, ez igaz, de most már rendesen zavar hogy nem jön össze az ftp kapcsolat.

• klt válaszolt erre.

Peet19

Létezik, hogy ftpuser csoportba kellene tenni user_1 -et, és te nem tetted?

klt Ezt pontosan hol kellene megtenni? Az ispconfigban, vagy terminálban a szerveren? Mert ispconfigban létrehoztam egy új ftp felhasználót jelszóval mindennel ami kell de egyszerűen létrehozza a filezilla a kapcsolatot, de nem tudja betölteni a könyvtárt. Utána 20mp múlva megszakad a kapcs.

Ennyivel később: egy év