Sziasztok,

PC-t tervezem venni, viszont nem vagyok biztos benne, hogy minden hardware teljesen linux kompatibilis. Tudna valaki segiteni, hogy hol lehet ennek utána járni? Hallottam, hogy van valami weboldal, de nem igazán találtam meg neten.

Valami hasonlóra gondoltam:
https://www.pcx.hu/pcx-i5-10400f-gtx-1050-ti-187043-szamitogep-00737449

Köszi a segítséget előre is!

• bartaszili és lala2 válaszolt erre.
  • tarcalia
    Ezen siman elmegy akarmelyik. Viszont nem igazan ertem miert nem pakolsz bele nvme gen3 x4 ssd-t? Uj PC-t veszel, nem olcso manapsag, es neha nincs is arban kulonbseg a sata meg az nvme ssd-k kozott.

tarcalia
    Ezen siman elmegy akarmelyik. Viszont nem igazan ertem miert nem pakolsz bele nvme gen3 x4 ssd-t? Uj PC-t veszel, nem olcso manapsag, es neha nincs is arban kulonbseg a sata meg az nvme ssd-k kozott.

tarcalia
      A leghitelesebben ugy tudod ellenorizni a hardware kompatibilitast, hogy inditasz egy olyan
      kiadast live rendszerkent amelyiket alapertelmezetten minel magasabb verzioszamu kernellel
      adtak ki. Szerintem, 5.13-as vagy ennel magasabb verzioszamu kernellel nem lesz problema.

bartaszili

Köszi szépen a választ. Igazából ez egy előre összeállított konfig a pcx weboldalán, de amit írtál az jogos, azt valószínűleg módosítom majd

tarcalia
        Hangyanyit tudsz meg gyorsitani, ha 2x8GB lesz a RAM es nem 1x16GB.
        Nem hiszem hogy mint ember fizikailag erzekeled a kulonbseget. De egy ici-picit gyorsabb lesz ugy a dual ddr.

Ennyivel később: 2 hónap