Sziasztok!

Régi (Athlon X2 4000+ 3GB DDR2) számítógépem van, Ubuntu-t használtam, de nagyon meglassult minden program, nemrég kipróbáltam a Lubuntu-t, a teljesítmény jelentősen növekedett, egyszerű dolgokra ismét használhatóvá vált a PC , pár nap múlva megjelenik a 22.04 LTS, szeretnék kipróbálni egy új változatot, kinek milyen tapasztalata van a különböző kiadásokkal?

pdav
    Szia !
    A helyedben megneznem a Xubuntut is - csak minimalisan nagyobb a rendszerigenye mint a Lubuntunak,
    es jobban testreszabhato - megkockaztatnam az is, hogy kiforrottabb.
    A Mate feluletu Ubuntu, inkabb "kozepsulyu" versenyzo - szerintem probald ki azt is - es a tapasztaltak
    alapjan valassz.

lala2
      Én nézegettem egy időben, alig volt különbség a MATE és az XFCE között erőforrásigény tekintetében.
      Szerintem ahova jó az XFCE, oda a MATE is.
      A mai web böngészése azonban nem lesz nagy élmény azon a gépen! 😉

klt Performance teszt hogy átlagosan hány órajelciklus/wall clock másodperc egy hasonló felhasználás:

• bootUp time, amíg lefő a ☕️
      • Thunderbird megnyitása
      • Firefox megnyitása; és innen lehetne Selenium script, mert JavaScript nélkül szerintem @bkil-en és @urbalazs-on kívül nemigen használ senki már webböngészőt. (Nyilván valami átlagos időjárás/híroldal/menetrend/vadállat webkamera oldalakat kellene végiglátogatni.)
      • klt válaszolt erre.
      • klt kedveli ezt.
        Ennyivel később: egy év