RDP csatlakozás Windowsról
aaa0 win 10.
De vnc nem tud játszani, nem képernyő megosztás, hanem remote desktop kell, több user is lehet egy időben.
Amíg telepítgetek, meg összelövöm a virtuális gépek közti hálózatot, nézd meg ezt!
https://appuals.com/fix-remote-desktop-connection-internal-error-has-occurred/
Kísértetiesen hasonlít a jelenségedre.
- Szerkesztve
koszanova Feltettem a Debian 11-et, netinst iso-ból. Taskselnél bepippantottam MATE, XFCE, Cinnamon, LXDE desktopokat.
Telepítettem XRDP-t.
NEM konfigurálgattam semmit, csak rápróbáltam.
Elsőre ment:
Szerk:
Kipróbáltam Win7-tel is, megy. Külön minta felhasználókkal csatlakoztam (kl, kl2 néven).
Telepítek egy újabb Win10-et, 22H2 változatot (ehhez férek csak hozzá), aztán megnézem azzal is.
Később szórakozok egy kicsit azzal, hogy melyik DE-t rakja ki az XRDP az adott felhasználónak.
Még mindig nem konfigurálgattam a szerveren semmit, csak felvettem a felhasználókat...
Most nem szúrok már ide még egy képet, de az újabb Windows alól is megy.
klt igen, ezt én is néztem, csak itt a gazda win. Nekem a gazda az Ubuntu, ahova winnel csatlakoznék...
A meglévő rendszeremet, ami szintén Debian, most nincs kedvem széttúrni, ezért virtuális gépekre tettem a kísérleti alanyokat.
Volt régebbről egy Win10 és egy Win7 Virtualboxba csomagolva.
Telepítettem egy tök üres Debian 11-et virtuális gépre, több féle DE-t raktam rá, hogy majd kísérletezzek, de alapértelmezett a MATE lett. Tettem rá XRDP-t.
Erre csalakozott a régebbről meglévő Win10, és Win7 is.
Az újonnan telepített Win10 (a H22) is sikeresen csatlakozott.
Annyi, hogy valamit nyekeregtek sárga ablakban, hogy nem tudják ellenőrizni a távoli gépet, de azt bezártam és kész.
Tehát igazából 3 különböző Windowsból is (hallod ezt @tenkes ? ) sikeresen csatlakoztam a Linuxon beröffentett XRDP-re távoli asztali kapcsolattal.
Szerintem nálad a Windows-ban lehet valami félrenyomva. Próbáltad másik gépről is? Én megtenném.
A linkelt oldalon vannak trükkök, amiket szerintem a kliens oldalra is lehetne vonatkoztatni, megnézném, változik-e valami előnyére, miután megpiszkáltad...
A szerveren indítanék egy log nézést:
tail -f /var/log/xrdp.log
És nézném, mi történik, amikor éppen csatlakozik a kliens....
Ha itt valami nem [info] vagy [debug], akkor az külön figyelmet érdemel.
De mindenképp próbálnám több gépről is.
klt Töröltem a Virtual Ubuntut, most megy az install, utána XRDP install, és meglátjuk, mi lesz ha végig ment.
Köszönöm a rengeteg energiát, amit beleraktok!
Kedves Segítőkész Csapat!
Előről felhúztam egy Ubuntut. Semmi mást nem raktam rá, csak az XRDP-t, éééés lőn boldogság. Nem tudom megmondani, az előző installal miért nem ment, X2Go és net tools volt még fent. De most ahogy klt írta, csak felrakta és ment.
Nagyon köszönöm mindenkinek a sok segítséget! Hálás vagyok.
Csak ott hibás az elgondolás, hogy Windowsos fejjel gondolkodsz. Szerver lenne az ubuntu, arra nem kell semmi asztali környezet, és Windowsról WinSCP-vel csatlakozol. Van szerencsém mostanság Windows szerverekkel bajlódni, hát kell alájuk vas rendesen, megeszik a holnapot. Ezzel szemben egy jól belőtt Debian szerver kenterbe veri őket bármikor. Akár fos hardverrel is. Az a mennyiségű memória, ami kell extrában egy asztali környezetnek, sokszor igen jól jön más folyamatoknak. Kevesebb telepített szoftver, kevesebb hiba lehetőség.
bartaszili https://en.wikipedia.org/wiki/XY_problem
Arra gondolsz, hogy megoldódott a probléma, de nem feladat lett elvégezve?
klt
Igen, süvít az RDP, de minek?