Sziasztok! Az elmúlt napokban csak játszottam a minecraftal és egyszer csak fekete az egész gép. Kikapcsoltam (A GOMBAL) és újra. Ez mitől lehet? Hasonló Csak nekem egész fekete.

• klt válaszolt erre.
  • Mac segítség de azér ne dobjatok már ki pls.

Nem dob ki senki, de itt nem ez a fő csapásirány.
    Esetleg próbálkozhatsz körülnézni külföldi fórumokon, esetleg a Minecrat supportján
    https://help.minecraft.net/hc/en-us

Saját gépemen, ha bebolondulna a Minecraft, első körben megpróbálnám átnevezni a ~/.Minecraft könyvtárat, de ez ugye egy linuxos hivatkozás. Keresd meg a Windowsodon, hol tartózkodik a játék, az adattömkeleget tartalmazó könyvtárat pedig nevezd át. Ettől olyan lesz, mintha törölted volna, de mégsem, mert a fájlok megmaradnak, így vissza tudod csinálni - visszanevezed.
    Többet innen nem tudok javasolni.

Mac segítség Kicsit mesélsz többet? Például, hogy kerül a téma ide?
    Minecraft egy Java-ban írt játék, ami megy Linuxon is, mert van Java futtató környezet Linuxra is, Windowsra is.
    Azt fel sem merem tételezni, Linuxon a WINE alá telepítetted a Windowsos Java-t, és azzal van a baj.
    Szóval, kicsit több részletet árulj el a történetből!
    (Más is nem megy, vagy csak Minecraft?)

tenkes Bármi lehet, de mindegy is. A "hasonló, csak fekete" alapján a kép nem a betegről készült, innentől kezdve tök mindegy. Még az is lehet, hogy az egész egy megkésett áprilisi tréfa.

Szerintem meg eltévedt. Tuti nem Ubuntun futtatja, de még csak nem is linuxon.
        Ráadásul a "gombal" kapcsolta ki.
        Semmi jót nem jósolok neki.

klt Persze! ez egy szép reggellel indult. felkeltem , leültem a gép elé, elíndtottam a minecraftot, saját világ aztán pákk! semmi ennyit tudok még mesélni.

Mac segítség az első az hogy a googleról leszedtem és ideraktm példának

Ezért kár volt a döglött tablet képével terhelni a fórummotort. 0 (zéró) információt hordoz.

• klt válaszolt erre.

klt OK, akkor próbáljunk meg valamit.
            Ha a gép egyébként elindul, indíts egy terminált (ctrl-alt-T), és írd be:
            inxi -Fxxxm
            Minden, amit kiír, másold ide légyszi!

wine --version
            Amit kiír, másold ide!

java -version
            amit kiír, másold ide!

Aztán gondolkodunk....

akkor képzelj magad elé egy fekete kijeljős laptopot

• klt válaszolt erre.

Mac segítség Teljesen fekete, el sem indul? Vagy csak a Minecraftnál feketül be?
                (Kb a legelső kérdésem volt.....)