Egymás után jelennek meg a my-weather-indicator frissítései (10.1, 10.2), de nem lehet telepíteni a programot: lefagy útközben.
Találkoztatok ezzel a problémával?
Új my-weather-indicator: mi a hiba?...
warp
Ha jelenleg van telepitett verzio, azt torolnem (a beallito fajl(jaival) egyutt.
Es PPA felvetelevel telepitenem a legujabb verziot.
https://www.ubuntuupdates.org/ppa/atareao_atareao
A beállító fájlokkal együtt való törlést még nem próbáltam, de az atareao PPA régen fel van véve és fura módon folyamatosan frissült is pl. 10.1-re, 10.2-re és a két utolsót nem tudom munkára bírni
Egyébként érdekességként(?!) érdemes felfigyelni arra, hogy a két utóbbi verzió egy napon jött ki!
warp
ja tipikus ha javítani akarnak valamit gyorsan amit elcsesztek. Én nem használom per pill sehol. De ha a tiszta telepítés se jön be, akkor még nem igazán lett az rendesen kijavítva...
- Szerkesztve
Bocsánat, nem szorosan a kérdésre válaszolok, de körülnéztem. Linux Mint Cinnamonon van időjárás alkalmazásom a panelen, működik, a kedvedért elindítottam ugyanezen a gépen az Ubuntu 22.04-et, ott a felső panelen (lehet, nem így hívják, tudod az alapértelmezett GNOME felület) az időjárás, szolgáltatja az adatokat (adatok forrása: OpenWeatherMap). Bekapcsoltam a internetes rádiónak használt Xubuntu 22.04-et, ott a panelen az Xfce4 Weather Plugin, működik.
Milyen környezetet használsz, hogy külön kell ez a my-weather-indicator? Nincs helyette időlegesen ami működik?
csuhas32
18.04-et használok, Ubuntu Pro támogatással
lala2 tanácsa alapján a régi programot beállító fájljaival együtt töröltem, de az új telepítés után minden maradt a régiben... A felső sávra nem kerül ki a kis ikon, de kis "tapogatózás "után -jó helyre, egy üres felületre- kinyitható a lenyíló adatsor megjelenik. A "beállítások"-ra kattintva viszont lefagy a program egy elbocsájtó szép üzenettel: várok-e még vagy erőltetett kilépéssel próbálkozom. Ez utóbb elég hossz ú várakozás után bezárja a programot.
warp
Régebben elég sokáig használtam a my-weather-indicator-t - míg egyszer csak elkezdett nem működni
vártam 1-1.5 hetet, de nem javult meg. Ezután váltottam Mint alatt az "Időjárás" kisalkalmazásra.
Mivel a my-weather-indicator egy külső alkalmazás, és a 18.04 hivatalos mandátuma napokon belül lejár,
azt ajánlom hogy keress másik időjárás alkalmazást.
- Szerkesztve
Én szétnéznék itt is: https://extensions.gnome.org/
Bigyó bácsi
Szétnézek... Kösz!
- Szerkesztve
Csak annyit tennék hozzá, hogy már a frissités előtt volt valami vele, mert nem talált adatokat.
A frissitések pedig végleg haza vágták.!
egy kép a frissitések előtt
https://i.imgur.com/01mpzWe.png
Sziasztok
Azon hogyan lehetne változtatni Ubuntu 22.04.2 (gnome 42.9, ablakkezelő wayland) rendszeren, hogy ez az időjárási widget ne az aztal bal felső sarkába jelenjen meg? Hiába húzom át a super gombot nyomva tartva az egérrel oda ahová szeretném, hogy megjelenjen, újraindítás után újra a bal felső sarokban lesz. Próbáltam átírni a my-weather-indicator.conf fájlban wp1-x, wp1-y sorokban az értékeket, de mindig visszajavítja 0-ra.
Albundy71 Légy szíves nyiss ennek egy új témát.