Az alaphelyzet a következő. A telefon (mint a maiak általában) egyszerre két BT eszközhöz tud csatlakozni. Jelen esetben az egyik egy hívás képes okosóra, a másik egy autó gyári kihangosító rendszere. Ekkor a hívások fogadásakor nincs semmilyen gond. Viszont ha a fedélzeti rendszerről szeretne valaki hívást indítani, akkor a telefonon kérdés jelenik meg, hogy melyik kihangosítót szeretné használni a hívó, a telefonét, az óráét, vagy az autóét. A kérdés megválaszolásáig nincs kihangosítás.
A probléma nyilván ott van, hogy épp azért használja az ember az autó rendszerét, hogy ne kelljen a telefonon babrálni, egyrészt tilos, másrészt a telefon simán lehet pl . egy táskában, zsebben, stb.
Kerestem, de nem találok olyan beállítást az androidon, amivel előre meg lehetne határozni az elsődleges kihangosítót.
Találkozott már valaki ezzel a problémával?

Nem találkoztam a problémával, de elképzelhető, hogy ez nem Android beállítás függő, hiszen az "autó kérdezi meg", hogy mit akarsz.
Nálam Android 11-en a Beállítások/Hangok-nál van egy olyan, hogy "Külön alkalmazáshang, de nem hiszem, hogy ez lenne az. Mást nem találtam.
Talán előkerül valaki, aki már sikeresen vette ezt az akadályt.
Lehetőség még, hogy, ha vannak olyan beállításaid, amelyek lehetővé teszik (pl. nálam Samsungnál a Bixby rutinok), hogy különböző helyzetekre szabályokat adj meg, akkor beállíthatod: ha csatlakozik az autóhoz (bármilyen más BT eszközhöz), az órát válassza le, ha megszűnt a másik kapcsolat, kapcsolja vissza.

Ightorn hiszen az "autó kérdezi meg", hogy mit akarsz.

A telefon kérdezi meg, igazából érthető, hiszen egyszerre két külső kihangosító eszköz csatlakozik. Nem hiszem, hogy az autónál van erre valamilyen menüpont, de ki tudja, meg fogom nézni újra.
    Még arra gondoltam, hogy a telefonon, az óra BT beállításainál tiltható a telefonhívások használata, ki kell még próbálni, hogy tiltáskor a hívás tényét azért kijelzi-e? Az órát elsősorban kijelzésre használom, ritkán beszélek rajta, úgyhogy ez kompromisszum lehet.
    Csak azt furcsállom, ha a problémára konkrétan rákérdez az android, miért nem találok erre beállításokat benne?

Akkor lehet, hogy mégis a "Külön alkalmazáshang" lesz a megoldás. Csatlakozz rá az autós kihangosítóra (is) és úgy próbálj beállításokat keresni.

Ightorn Gyorsan megnéztem a 12-ben nem találok ilyen, vagy hasonló menüt. Mindegy, ahogy mondtad csatlakozom mindkettőre és akkor is kutakodok.
      Közben azon gondolkodtam, miért nem probléma ez bejövő hívásnál. Arra jutottam, hogy mivel ekkor eleve a kocsi rendszerén fogadom a hívást (veszem fel), automatikusan arra teszi kihangosítást is.

Htibi a következőre módosította a címet: Androidos kihangosítás.

Ightorn
        Nem tudom megoldódott-e a probléma de a prohardveren van "Android Autót minden mobilra!" fórumon a 803 hozzászóláson hasonló problémára kérdez rá a SipiBcs. Esetleg érdemes bele olvasni a topikba, én most kezdem mert most lesz ilyen autóm most kell a dolgokkal ismerkedni kezelni.
        Hátha segít.

Ennyivel később: egy év