meskobalazs a következőre módosította a címet: Betűkészlet-telepítés.

kozepso Légy egy kis türelemmel, a háttérben már futott a csomagkezelő (gondolom ez az indítás utáni adatbázis-frissítés lesz), ha elvégzi a dolgát, akkor feloldja a zárolást. Most már valószínűleg minden további nélkül le fog futni.

kozepso a következőre módosította a címet: EULA elfogadása terminálablakban.

meskobalazs

Köszönöm!
    Meddig érdemes várni?
    Épp most újra bemásoltam a sudo apt-get install -f parancsot, egyelőre még ezt adja válasznak:

Unable to acquire the dpkg frontend lock (/var/lib/dpkg/lock-frontend), is another process using it?

Ha a Synapticot próbálom elindítani, ezt az üzenetet kapom:

E: Could not get lock /var/lib/dpkg/lock-frontend. It is held by process 6171 (apt)
    E: Unable to acquire the dpkg frontend lock (/var/lib/dpkg/lock-frontend), is another process using it?
    E: _cache->open() failed, please report.
    W: Be aware that removing the lock file is not a solution and may break your system.

Van valami ötleted, mit tehetek?

a mester

Bemásoltam, ezt a választ kaptam:

bash: kill: (6171) - A művelet nem engedélyezett

kozepso Ne felejtsd el a sudo használatát:

sudo kill -9 6171

kozepso
          Ez azt jelenti, hogy sikerült a Times New Roman betűtípus telepítése is?

csuhas32
            Igen, az is sikerült. Most az EULÁ-t már nem is akarta elfogadtatni. Bár lehet, hogy ez egy másik "forrás" volt.

Ennyivel később: egy év