kozepso
Szia!
Nagy tudásúnak (a címből hiányzik egy „s”, esetleg pótolhatnád vagy akár lehetne a cím beszédesebb is, EULA elfogadása terminálablakban, vagy tudom is én) nem titulálnám magam, de azért megpróbálhatok válaszolni.

Én a futó apt-tal kapcsolatban ezt próbálnám: https://ubuntu.hu/blog/27859-27859

A terminálban szerintem a tabulátorral vándorolsz és ha ki van jelölve éppen a <OK>, akkor a szóköz billentyűt kell megnyomnod.

csuhas32

Köszönöm!
    Az első két parancsot bemásoltam, a feldobott kérdésekre "y"-vel feleltem, a harmadik parancsra azonban ezt írta ki:

E: Could not get lock /var/lib/dpkg/lock-frontend. It is held by process 6171 (apt)
    N: Be aware that removing the lock file is not a solution and may break your system.
    E: Unable to acquire the dpkg frontend lock (/var/lib/dpkg/lock-frontend), is another process using it?
      kozepso a következőre módosította a címet: Betűkészlettelepítés.

csuhas32

Nem címnek szántam, azt hittem, hogy egyszerűen az első sort írom be...

meskobalazs a következőre módosította a címet: Betűkészlet-telepítés.

kozepso Légy egy kis türelemmel, a háttérben már futott a csomagkezelő (gondolom ez az indítás utáni adatbázis-frissítés lesz), ha elvégzi a dolgát, akkor feloldja a zárolást. Most már valószínűleg minden további nélkül le fog futni.

kozepso a következőre módosította a címet: EULA elfogadása terminálablakban.

meskobalazs

Köszönöm!
        Meddig érdemes várni?
        Épp most újra bemásoltam a sudo apt-get install -f parancsot, egyelőre még ezt adja válasznak:

Unable to acquire the dpkg frontend lock (/var/lib/dpkg/lock-frontend), is another process using it?

Ha a Synapticot próbálom elindítani, ezt az üzenetet kapom:

E: Could not get lock /var/lib/dpkg/lock-frontend. It is held by process 6171 (apt)
        E: Unable to acquire the dpkg frontend lock (/var/lib/dpkg/lock-frontend), is another process using it?
        E: _cache->open() failed, please report.
        W: Be aware that removing the lock file is not a solution and may break your system.

Van valami ötleted, mit tehetek?

a mester

Bemásoltam, ezt a választ kaptam:

bash: kill: (6171) - A művelet nem engedélyezett

kozepso Ne felejtsd el a sudo használatát:

sudo kill -9 6171

kozepso
              Ez azt jelenti, hogy sikerült a Times New Roman betűtípus telepítése is?

csuhas32
                Igen, az is sikerült. Most az EULÁ-t már nem is akarta elfogadtatni. Bár lehet, hogy ez egy másik "forrás" volt.

Ennyivel később: egy év