BOCS!
Szvsz ez rétegigény.
A processzor tudja a több monitor kezelését.
Az alaplapi chipsetek tudják a több monitor meghajtását.

Ha te olyan gépet vettél, amin ez a lehetőség nincs beépítve (bár technikailag ugye nem lenne akadálya), az azt jelzi, hogy nem volt rá igényed.

Ha utólag ilyen igény felmerül, akkor meg lehet kapni külső (USB-s) video "kártyát".
Neked az se tetszik.

a mester
    Megbocsátok! 🙂
    Igazából ajándék a lapi. Tulajdonképp, ha magam vettem volna, akkor sem biztos, hogy ez lett volna a fő szempont, hiszen annyi minden van egyébként is, és egy-egy ilyen kritérium nagyon le tudja szűkíteni a választékot. Mint pl. amikor olyan 14 colos lapit kerestem, amiben még bővíthető a RAM. Nagyjából 2 típust találtam.
    Na, mindegy, ez a DP dolog így már "készen" volt, és nem is szükséges a több képernyő, csak ha már van kihasználatlanul monitor, gondoltam keresek rá valamilyen megoldást.
    Épp ezért a külső videokártyák bár tetszenek, nem feltétlen költséghatékony megoldások.
    Ha nem találok normális árban jobbat, maradnak az olcsó 1080P 30fps kütyük.

Ennyivel később: 4 hónap

a mester Erre céloztam. Jót lehet sakkozni az ár, szállítási költség/idő, bolt megbízhatóság háromszögben.

tenkes

tenkes Heuréka, ezek szerint a támogatás a drága! 🙂

Vagy a szabadság drága. Nézőpont kérdése. 😉

Ezzel a kérdés meg is oldódott.
      Most az a gondom, hogy kinek adjam a "legjobb választ", mivel Kittus2 és klt linkjei is sokat segítettek, ill. volt bennük a kérdésre választ adó kütyü.

• klt válaszolt erre.
        Ennyivel később: 14 nap