- Szerkesztve
https://www.computerworld.com/article/3628338/as-mozilla-talks-up-firefoxs-future-the-present-is-killing-it.html
Sajnos hiába írtam be a keresőbe, magyarul nem találtam hasonló cikket, de hát az informatika nyelve az angol, úgyhogy itt a többségnek ez nem lesz akadály, jól rosszul majdnem mindenki beszéli (Esetemben az utóbbi)
Anno IE -ről váltottam Firefoxra, akkor ez természetes választás volt. Az IE rosszul használható volt, és ott volt az alternatíva. Linux disztribek alatt (Anno Mandriva, majd Ubuntu) Alapértelmezett volt. Mivel meg voltam elégedve, nem is foglalkoztam komolyabban az alternatívák keresésével, csak kipróbáltam, és le is töröltem őket. Telefonon is természetes volt, hogy a Chrome helyett a Firefox fork Fennecet teszem fel. Mivel soha nem nézegettem, hogy ki milyen böngészőt használ, most meglepődve olvastam ezt a 2019 -ben született cikket, aminek a zanzásított lényege, hogy a FF kb. kis túlzással haldoklik.
Értem, hogy az okostelefonok térnyerése a felhasználók arányát átrendezi, mivel ott alapértelmezett a Chrome, de a Firefox akkor is elvesztett 50 millió felhasználót. A Quantum miatt inkompatibilissé váló bővítmények? Nem tudom, egyet se használok.
Adtam egy kb. 1 hetes próbaidőt a Chromium -nak. Teljesen meg voltam vele elégedve. A Benchmarkokon jobban teljesített(De autót se úgy vesz az ember, hogy milyik gyorsabb 50 Km/h -val) 1-2 Weboldal töltött be jobban, egyébként előnyt/hátrányt nem tapasztaltam.
Szóval minden jó, és a felhasználók mégis potyognak, mint a pattogatott kukorica. Valami elromlott volna? Vagy Google -ék csinálják túl jól a dolgukat?