Kedves mindenki,
Próbáltam keresni itt a fórumban, és az interneten is, de valahogy annyira általános ez a hibakód, hogy nem találok megoldást... Vagy csak simán benézek valamit...
Szóval, van egy ezer éves HP laptopom, amin ubuntu 18.04 és Virtualbox 6.1.34 volt. Azt gondoltam, hogy frissítek 20-ra és onnan 22-re, de palánkra futottam a Visrtualboxszal. Mielőtt hozzáfogtam volna, kiexportáltam a gépet (ami egyébként egy legális Win7) .ova formátumba, azt gondolván, hogy ugyanarra a hardeverre vissza tudom majd importálni. És hát nem jött össze... Az importálás befejeződik, minden rendben lévőnek látszik, de a VM elindítás után néhány pillanattal megáll és bezárja magát.
Most ott tartok, hogy beérném a 20-as Ubuntuval is (22 alatt valamiért nem működik a billentyűzet képernyővédő után – jelszavas bejelentkezés megkövetelése – akkor sem, ha kikapcsolom ezt a funkciót), de ugyanazzal a hibaüzenettel áll le a virtuális gép:

A virtuális gép munkamenetének megnyitása sikertelen: Win7.
The VM session was aborted.
Eredmény kód: NS_ERROR_FAILURE (0x80004005)
Komponens: SessionMachine
Interfész: ISession {c0447716-ff5a-4795-b57a-ecd5fffa18a4}

Van esélyem arra, hogy életre keltsem ezt a gépet, vagy muszáj lesz újratelepítenem a windowst és az összes alkalmazást egy másik VM-be?

új-felhasználó
    Szia!

Nézd meg esetleg, hogy nem-e hiányol az indítás egy olyan komponenst, ami csak az extension pack csomagban található.
    https://www.virtualbox.org/wiki/Linux_Downloads

Illetve, hogy az a csomag telepítve van-e a jelenlegi verzióhoz.
    https://www.virtualbox.org/manual/ch02.html#install-ext-pack

Javasolt még megnézni, hogy a hoston a virtualbox-dkms minden modulja megfelelően betöltődik-e indításkor, esetleg újragenerálni.

• klt válaszolt erre.
    • klt kedveli ezt.

Hűha! Az meg micsoda az...? :-)
      Extension pack telepítve van, meg a guest additions is, de mi az a "virtualbox-dkms minden modulja" és hogyan kell generálni?

új-felhasználó Azt írtad, frissítettél. Esetleg megvan az eredeti gép is? Ha igen, akkor ne importálj, hanem egyszerűen csatold az eredetit.

tenkes
        A Virtualbox nem ugyanaz, mert ugyanazt a verziót nem lehet feltelepíteni sem 20-ra sem 22-re. Valami olyan hibaüzenettel, asszem, hogy mintha talán befejezetlen függőségei lennének...

tenkes
        Igen, minden ugyanúgy van, ugyanazt a profil nevet hoztam létre, ugyanaz az elérési út...

új-felhasználó Esetleg nem tetszik neki, hogy a gépben lévő guest additions és az újabb VBox extension pack nem egyezik. DE ez csak tipp, és hirtelen nem is tudom, hogy lehetne frissíteni, ha a gép el sem indul.

meskobalazs a következőre módosította a címet: Virtualbox költöztetése.

cvk a hoston a virtualbox-dkms minden modulja megfelelően betöltődik-e indításkor, esetleg újragenerálni.

+1!

Megpróbálnám sudo /sbin/vboxconfigfuttatását... ártani biztos nem fog, de hátha segít...

tenkes a gépben lévő guest additions és az újabb VBox extension pack nem egyezik

Bár belegondolva egy normál VBox frissítésnél is ez a helyzet, így nem valószínű, hogy ez a probléma.

új-felhasználó Szóval nincs...
              Akkor passzolom, mert nekem ott van.
              Meg kéne nézni, hogy lsmod | grep vbox miket mutogat?
              (Nálam jól működö VBoxnál:

root@DellG3:# lsmod |grep box
              vboxnetadp             28672  0
              vboxnetflt             32768  0
              vboxdrv               573440  2 vboxnetadp,vboxnetflt

Rákeresve a hibára, mások is említik a vboxconfigot, továbbá a VM USB konfigurációját is.
              Szerintem telepítsd a verzióban hozzávaló Extension pack-ot, ahogy @cvk javasolta, illetve megpróbálnám, hogy a VM konfigurációjában kikapcsolom az USB vezérlőt.
              Ha kikapcsolt USB vezérlővel rendesen elindul a VM, akkor 98% biztos vagyok benne, hogy az Extensionpack hiánya okozza a bajt.

új-felhasználó Illetve még egy jut eszembe.
              Próbáld meg eltávolítani a Virtualboxot,apt purge, mintha sose lett volna.
              Utána apt autoremove , aztán reboot.
              Ezután pedig próbáld újra föltenni, és a telepítés kimenetét másold ide!
              Hátha kiszúrunk rajta valamit?!

Ó mekkora királyok vagytok, hálásan köszönöm!!!
              Kikapcsolni nem engedi az USB-t, de 1.1-re állítva simán felszáll gép! :-)
              Mégegyszer köszönöööööm!
              Már keresem is a hozzá való extension packot...

• klt válaszolt erre.

új-felhasználó Kikapcsolni nem engedi az USB-t,

Neked olyan pipa nincs ott?

új-felhasználó de 1.1-re állítva simán felszáll gép! :-)

Akkor mégiscsak az extpack lesz a ludas szerintem...

Szerk.:
                Egyébként akkor kell az ext-pack, ha a VM-nek közvetlenül szeretnél odaadni USB eszközt; egy pendrive-ot, hogy formázza, vagy egy nyomtatót, vagy szkennert például. Ha ilyesmiket nem csinálsz vele, akkor nincs rá szükség.

klt Akkor mégiscsak az extpack lesz a ludas szerintem...

Így van. Többek között az USB 2.0-hoz és 3.0-hoz kell az a csomag.

Fun fact: munkahelyen is használjuk a VirtualBoxot, de ott nem telepítjük a bővítménycsomagot, mert az sajnos zárt, és csak magáncélra ingyenes.

klt De, van pipa, csak leokézás után megjelenik egy másik párbeszédpanel amely közli, hogy ezt nem lehet kikapcsolni és az 1.1-es lesz érvényben. Mindegyis, mosmá jó :-)

Megpróbáltam ez alapján: http://sugo.ubuntu.hu/community-doc/jaunty/universe/virtual/virtualbox.html
                  Telepíteni a zárt forráskódú verziót a Xubuntura, hogy legyen USB kimenetem is.
                  Egyik verzió sem jött össze. A tároló hitelesítést nem fogadta el.
                  Letöltöttem a .deb csomagot és duplán rákattintottam Erre bejött a szoftver telepítő és hibával leállt.
                  Az ubuntu tárolóból a nyílt forráskódút tudtam telepíteni.
                  Ehhez hogyan megy a kiegészítők telepítése?