tenkes
A Virtualbox nem ugyanaz, mert ugyanazt a verziót nem lehet feltelepíteni sem 20-ra sem 22-re. Valami olyan hibaüzenettel, asszem, hogy mintha talán befejezetlen függőségei lennének...

tenkes
Igen, minden ugyanúgy van, ugyanazt a profil nevet hoztam létre, ugyanaz az elérési út...

új-felhasználó Esetleg nem tetszik neki, hogy a gépben lévő guest additions és az újabb VBox extension pack nem egyezik. DE ez csak tipp, és hirtelen nem is tudom, hogy lehetne frissíteni, ha a gép el sem indul.

meskobalazs a következőre módosította a címet: Virtualbox költöztetése.

cvk a hoston a virtualbox-dkms minden modulja megfelelően betöltődik-e indításkor, esetleg újragenerálni.

+1!

Megpróbálnám sudo /sbin/vboxconfigfuttatását... ártani biztos nem fog, de hátha segít...

tenkes a gépben lévő guest additions és az újabb VBox extension pack nem egyezik

Bár belegondolva egy normál VBox frissítésnél is ez a helyzet, így nem valószínű, hogy ez a probléma.

új-felhasználó Szóval nincs...
        Akkor passzolom, mert nekem ott van.
        Meg kéne nézni, hogy lsmod | grep vbox miket mutogat?
        (Nálam jól működö VBoxnál:

root@DellG3:# lsmod |grep box
        vboxnetadp             28672  0
        vboxnetflt             32768  0
        vboxdrv               573440  2 vboxnetadp,vboxnetflt

Rákeresve a hibára, mások is említik a vboxconfigot, továbbá a VM USB konfigurációját is.
        Szerintem telepítsd a verzióban hozzávaló Extension pack-ot, ahogy @cvk javasolta, illetve megpróbálnám, hogy a VM konfigurációjában kikapcsolom az USB vezérlőt.
        Ha kikapcsolt USB vezérlővel rendesen elindul a VM, akkor 98% biztos vagyok benne, hogy az Extensionpack hiánya okozza a bajt.

új-felhasználó Illetve még egy jut eszembe.
        Próbáld meg eltávolítani a Virtualboxot,apt purge, mintha sose lett volna.
        Utána apt autoremove , aztán reboot.
        Ezután pedig próbáld újra föltenni, és a telepítés kimenetét másold ide!
        Hátha kiszúrunk rajta valamit?!

Ó mekkora királyok vagytok, hálásan köszönöm!!!
        Kikapcsolni nem engedi az USB-t, de 1.1-re állítva simán felszáll gép! :-)
        Mégegyszer köszönöööööm!
        Már keresem is a hozzá való extension packot...

• klt válaszolt erre.

új-felhasználó Kikapcsolni nem engedi az USB-t,

Neked olyan pipa nincs ott?

új-felhasználó de 1.1-re állítva simán felszáll gép! :-)

Akkor mégiscsak az extpack lesz a ludas szerintem...

Szerk.:
          Egyébként akkor kell az ext-pack, ha a VM-nek közvetlenül szeretnél odaadni USB eszközt; egy pendrive-ot, hogy formázza, vagy egy nyomtatót, vagy szkennert például. Ha ilyesmiket nem csinálsz vele, akkor nincs rá szükség.

klt Akkor mégiscsak az extpack lesz a ludas szerintem...

Így van. Többek között az USB 2.0-hoz és 3.0-hoz kell az a csomag.

Fun fact: munkahelyen is használjuk a VirtualBoxot, de ott nem telepítjük a bővítménycsomagot, mert az sajnos zárt, és csak magáncélra ingyenes.

klt De, van pipa, csak leokézás után megjelenik egy másik párbeszédpanel amely közli, hogy ezt nem lehet kikapcsolni és az 1.1-es lesz érvényben. Mindegyis, mosmá jó :-)

Megpróbáltam ez alapján: http://sugo.ubuntu.hu/community-doc/jaunty/universe/virtual/virtualbox.html
            Telepíteni a zárt forráskódú verziót a Xubuntura, hogy legyen USB kimenetem is.
            Egyik verzió sem jött össze. A tároló hitelesítést nem fogadta el.
            Letöltöttem a .deb csomagot és duplán rákattintottam Erre bejött a szoftver telepítő és hibával leállt.
            Az ubuntu tárolóból a nyílt forráskódút tudtam telepíteni.
            Ehhez hogyan megy a kiegészítők telepítése?

a mester Miután telepítettem a nyílt forráskódú verziót, már csak mesélni tudok, mert nem mentettem el az üzeneteket.
              A kulcs fájl importálásáig rendben ment. Megcsináltam a grafikus felületen és terminálból is.
              Aztán a Synpatic csomagkezelőben rányomtam a frissítésre. Ekkor reklamált, hogy nem hitelesített a virtualbox tárolója.
              Ezt tette a terminálos verzióban is.
              Letöltöttem a .deb fájlt és kétszer rákattintottam. Erre megnyílt a szoftver alkalmazás és már nem emlékszem, milyen okkal nem volt hajlandó telepíteni.
              A nyílt forráskódú telepítése után a Gdebi azzal állt meg, hogy egy másik verzió telepítve van.
              Azóta bele telepítettem egy XP-t.
              Ha igaz, kapcsolt hozzá egy 1-es verziójó USB-t is.

Nagy Gyula Tudod (tudod?), itt a segítés két módon működik.

• valaki találkozott már ilyennel, és emlékszik
                • valaki kíváncsi, és saját homokozójában megpróbálja reprodukálni a nálad történteket

Ezen utóbbiaknak (és sokan vagyunk így) segítség, ha olvasható hibaüzenetet látunk. Köpködünk, ha valaki lefényképezi a képernyőt, mert fényképre gyakorlatilag lehetetlen rákeresni a neten.
                A szövegből csak bemásolnánk (a kérdező helyett 🙂 ) az üzenetet és máris találnánk néhány kapaszkodót.

Szóval köszönjük a mesét. Oldd meg magadnak.

a mester Mivel sokmindent nem enged másolni, sokmindent csak átgépelni tudok.
                  A tárolók menüjében sem a források, sem a kulcs (biztonság) mező nem engedi másolni magát.
                  Ugyanaz megjelent bennük, mint ami az idézett cikkben van.

A frissítés visszajelzése: fej feliratában: Nem sikerült letölteni minden tároló indexfáljait.
                  Az üzenet mezőben: GPG hiba: http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian jaunty InRelease: Az alábbi aláírások nem ellenőrizhetők, mert a nyilvános kulcs nem érhető el: NO_PUBKEY 54422A4B98AB5139A(z) „http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian jaunty InRelease” tároló nincs aláírva.

A laptopnál is kiegészítettem a tároló és a kulcs listát. A csomag kezelő a frissítésnél ezt nem vette figyelembe. Sem az új csomag, sem hibajelzés nem jelent meg.
                  A laptopomra a Gdebivel feltelepítettem a zárt 7-es verziót. A kiegészítő csomag telepítése után kiváncsi vagyok, mit csinál az USB-vel.
                  Miért nem hajlandó a Gdebi bezáródni?

Nagy Gyula Ha egy 20 éves leírást szedsz elő, nem biztos, hogy változtatás nélkül jó lesz egy mai rendszerre.
                    Virtualbox 7.x-nél tart, és az Ubuntu sem állt meg 8.0-nál.
                    (Barokkosan túlzok néha, de az azért van, hogy érzékletes legyen a lényeg)
                    Ha nagyon régi receptből főzöl, adaptálni kell a receptet
                    Mondhatnán, végy egy kazánt fűtési célzattal, de a Vinyisztóhoz való bevált recept nem fog müködni egy Saunier Duval kondenzációssal ...