csuhas32
csuhas32 a mentéseimet jól eldugom valahová
Én szeretem a /home alatt tartani valahol, mert amúgy az rendszerint nem a rendszerpartíción van. Tehát ha úgy adódik, formázhatom a rendszerpartíciót, az a mentést nem dobja ki.
Olyasmiket használok, hogy /home/SB -persze SB felhasználó nem létezik hozzá- és ebbe pakolja a systemback a SB_krixkrax könyvtárait. Ha több fizikai meghajtó van, akkor csinálok a /home alatt egy home-ext könyvtárat, és a nagyobb adathordozót ide csatolom, ezen belül szintén minden usernek megvan a maga könyvtára (saját jogaival, minst a /home alatt), és a nagy méretű dolgok tárolói ide mutatnak a /home/user-ből.
Ez így leírva kacifántosnak tűnik, de tök egyszerű és nagyon bevált nekem. Szóval:
/home/laco a saját könyvtáram, ebben vannak a .config és miffene egyebek. De például a Videók könyvtáram az méretes, az itt csak egy link a /home/home-ext/laco/Videók könyvtárra, ahol aztán van hely dögivel.
Na, szóval így itt-ott a systemback mentése is egy ilyen másik meghajtóra kerül.
Magát a szkriptet /opt alatt tartom, de mindegy ez ízlés dolga.
csuhas32 páciensek ettől függetlenül használhatják nyugodtan az systemback.sh-t, de a normál módon, a menüből,
Én csináltam egy updater scriptet, ami időről időre lefut. Ez lényegében ész nélkül frissít mindent, viszont frissítés előtt csinál egy visszaállítási pontot. Ennek része a systemback.sh meghívása.
Kell hozzá a needrestart, az detektálja, hogy kell-e újraindítani, vagy iyesmi.
Nekem tetszik így, és eddig ezzel nem volt gond.
Szerencsére pont jött egy frissítés az Elementhez, így könnyen meg tudom mutatni, hogy így néz ki, mikor dolgozott valamit:

Összesen 8 gépen megy, szóval nagyon nagy felhasználói bázisa nincsen 🙂
Ha érdekel, megoszthatom, bár nagy varázslat nincs benne.
csuhas32 Szép megoldás volt ez a script-pause! Gratulálok!
Igazából mindig így szoktam a saját szkriptjeimmel is, ha simán az olvasásából nem jövök rá, hogy mit toltam el... ...mert az elég gyakori, hogy telebogarazom a firkálmányom. 😃
csuhas32 Köszönöm, hogy velem tartottál erre a kis kalandra!
Ó, nincs mit! Nekem is létfontosságú a systemback, és örülök, hogy Kendek elérhető volt, és kidobta a bogarat. 🙂
Bár azt írtam, tesztelem, még nem tettem meg, mert hirtelen behavazódtam, de holnap lesz több időm gépészkedni.
csuhas32 tudtál Kendekkel kooperálni és három év után frissült a systemback.sh!
Ez Kendek érdeme 🙂
Htibi Jó tudni, hogy még itt-ott aktívkodik.
Ha a Gitlabon megnézed, valami synorouter cuccokat 2 hónapja piszkált, tehált elvileg látszik, hogy él és virul 🙂 Csak ez nekünk nincs szem előtt. 🙂