tenkes Az általad leírtak fényében ....
Közel sem tudok mindent sem a linux alapról, sem a disztribúciókról, sem a kezelő felületekről. Nagyon jól jött a segítségetek.
A kezdetek után azzal a problémával jöttem, hogy hogyan tudok wifi net átjátszót csinálni Ubuntu (16) alatt. Jól elvoltam az Ubi 16-tal. Elmagyaráztátok, hogy több okból is érdemes rendszert frissítenem.
Ezzel és a segítségetek alapú próbálkozásokkal (telepítések és konfigurálás) nem oldódott meg a problémám. Majd kiderült, a rendszer automatikusan megcsinálja ha az egyik wifi fejet hotspot üzemmódba kapcsolom. Annak ellenére átmegy a net, hogy a telefonom kiírja, ez a hotspot nem kapcsolódik a netre.
A frissítés után jött, hogy kevés a géperő úgy, hogy beáll a gép. Ezt a beállást harver hibának is lehetett értelmezni. Jó tipp volt addig ameddig ki nem derült, hogy nem lefagyásos összeomlás (kék halál) van, csak átmegy a rendszer vész üzemmódba. A folyamatokat leírtam amiket a SEGÍTSÉGETEKKEL végig csináltam. Közben a segítségeteket igénybevéve tanultam (nem önállóan).
A hardveres korlátozáshoz: A Windows kiírta, hogy a W11 már nem települ. Kiderült azért, mert egy régebbi verziójú autentikációs chip van a gépbe építve. Ezt csak a rendszer TILTOTT meghekkelésével lehet kikerülni, már persze csak akkor ha valaki ehhez eléggé ért. A Linux csak kiabál miatta, de hajlandó enélkül működni. Arra is van recept, hogy ne kiabáljon miatta.
Ennyit a megtervezetten végrehajtott elavultatásról, a nem létező piac generálásról. (tudom, agyament konteós vagyok).
A Crome OS flexről: Tény az is megvan, minimum milyen GPU kell hozzá. Nyilván e kipróbált két gép közül egyik sem rendelkezik ilyennel. A következő, hogy Emese mit tud még kezelni. Mondjuk, az áruházat az applikációk letöltésével és az applikációk használatát igen. A beépített Linux felület a diétás grafikus lehetőségekkel már nem az Ő területe.
csuhas32 Határozottan cáfolom. A hardverhiba erőltetése azt jelenti, hogy
Én pedig azt mondtam, nem az. A hardver hibát még azután is nyomattad, miután a tesztek során először kiderült, hogy csak a böngésző és a Mahjongg áll be. Ugyanekkor a terminál és a mousepad működik. Utána az is, ha nagyon kivárok akkor a beállt részek is tovább lépnek. Kifúvattam a hűtőrendszert, ezzel a proci mag hőmérséklet jó tíz fokkal visszaesett. Te tovább erőltetted, hogy a proci rendszeresen átmegy teljesítmény korlátozó üzemmódba, ezért áll be a gép. Még mindig nem vagy biztos benne, hogy tévedsz ebben. Azt sem hitted, hiszed el, hogy ebben a kérdésben jó (szakember) tudásom van. Nem tudom, mi a tty és nem tudom mit és hogyan kell ott csinálni, de többször megírtam, a naplózó programnál is kiderült, hogy mikkel van probléma. Ha a terminál működött, akkor nyilván nem állt be az egész gép. Ha elárulod a tty trükköt, már csak kiváncsiságból is kipróbálom.
Hát, ez a lap is több és kevesebb lett, mint az, hogy mit érdemes adni, telepíteni egy háziasszonynak. Mi az amihez lehetőleg nem kell külső segítséget igénybevennie. Ami az Ő tudása és gondossága mellett nem esik szét alatta.