(Mese: Van egy HP notink, ami egyre több furcsa dolgot produkált a végén már le is kapcsolt, elvittem, kitakaríttattam, azóta gyönyörűen muzsikál, semmi gond vele. Ezzel a megpróbáltatásaink nem értek véget, az öreg ASUS is rendetlenkedni kezdett, nem engedett fel a netre, kiderült, hogy szenilis lett, elfelejti a hogy milyen évet, hónapot, napot írunk, meg hogy egyáltalán „Hány az óra Vekker úr?”. Gondolkodtunk azon, hogy félretesszük és kiveszem belőle az SSD magamnak játszadozni, aztán majd elvisszük szervizbe, ha tényleg szükségünk lesz rá, de felmerült az is, hogy sokat se költsünk, de tanuljunk is. Győzött az utóbbi, úgyhogy vettünk elemet, pasztát és sebbenzint. Ma moziztunk az asszonnyal, két filmet is megnéztünk úgy, hogy próbáltuk leutánozni a képernyőn zajló eseményeket. A hosszabb az Elemcsere című etűd volt, a Ventilátor-tisztítás és processzor újrapasztázás sokkal egyszerűbb és gyorsabb eljárásnak bizonyult. Láttunk közelről egy ilyet is, jó kis közös tapasztalás volt. Az majd elválik, hogy az elemcsere hatására a dátum-feledékenység megszűnik-e, minden esetre a gépet be tudtuk kapcsolni és működik is, érzetre sokkal halkabb, hűvös levegőt fúj és több órai használat után a burkolatot megérintve meglepődtünk, mindketten úgy emlékszünk, hogy sokkal melegebb szokott lenni. Ezek azonban csak érzetek.)
Klt szkriptjének hála van két logfájlom, ha jól választottam ki őket, akkor mindkettő esetében javarészt úgy járattam a gépet, hogy egy Firefox volt nyitva, abban egy fülön a Facebook, a másik fülön egy YouTube élő teljes képernyőn és magára hagytam a masinát.
Az biztos, hogy szándékosan az egyik logfájl a takarítás előtt, a másik a takarítás után készült.
https://mega.nz/file/EqFnUYpB#FhJV8S320pr1WT0TFtb9uuLc6YzVCI-R9eIvo1Vs3WY
https://mega.nz/file/w3tCjRTQ#qNfxJ66Jlmm78K8NBQkFnVh0hEpvJiB0zGmOaKpuKBc
Nagyon egyszerűen tudok szűrni, például:
cat reslog | grep Core
Nem rossz ez sem, de biztos vagyok benne, hogy lehetne ezt sokkal jobban is csinálni.
A kérdés: Hogyan tudnám a logfájlokban lévő adatokat grafikonon ábrázolni? Érdekes lenne vizuálisan érzékelni, hogy miben állt be változás és mi maradt a régiben.