csuhas32 Már értem. Az awk -nak mondom, szedje ki a 8-ik oszlopot, mert úgy láttam, hogy ott van a top kimenetén az idle értéke.
Ezeken a helyeken valamiért kevesebb oszlopot lát az awk, és így az "id" lesz a 8-ik.
Nem tudom miért, majd megnézem. Meg megpróbálok kitalálni valamit...

bartaszili Jól látom, hogy 13,8 foról indult és 20 fokig bírt felmelegedni?
Hol van ez a gép, valami műhelyben?

klt Szerintem véletlenszerű értékek, de az ő rendszere rendben. Az én Calcomban van egy méretes PEKAC még nem tudtam grafikont csinálni, de ez nem már rajtatok múlik én vagy a fafej.
    Utólag biztos jót fogok nevetni rajta, hogy mennyit bénáztam vele. Rá kellene szánnom egy kis minőségi időt.

csuhas32

csuhas32 Szerintem véletlenszerű értékek,

Lehet, de a hőmérséklet görbéje (ránézésre amolyan 1/e1/X jellegű) egészen valódinak tűnik.

a mester

a mester (Ezt a telefonod írta helyetted?)

Én ezt nagyon átérzem!
      Amikor a 6"-os über-HD "retina" 🤣 kijelzőn olvasószemüveggel is vagy a honlap elrendezését látom, vagy a betűket tudom elolvasni, meg a krumpli ujjaimmal a 4x4 mm-es "billentyűket" kell eltalálni, ráadásul megflelő (!) sorrendben: bazi nehéz elírás nélküli posztot generálni 😃
      De néha annyira viszket az írhatnékság, hogy muszáj megpróbálni...
      😃

klt Én azt gyűlölöm, hogy írnék rendesen, erre az Android felad 3 tippet, és ha nem nézek oda, a sajátját küldi el az enyém helyett.

• klt válaszolt erre.

a mester

a mester felad 3 tippet, és ha nem nézek oda, a sajátját küldi el az enyém helyett.

Én kikapcsolom az összes autmatikus javítást. Ha félregépelek, akkor az el lesz írva, de megvan rá az esély, hogy a hiba a szöveg redundanciája miatt nem lesz értelmetlenebb, mint amit egyébként is írtam volna.
          Ellentétben az automatikusan javított helyesen gépelt hülyeséggel 🙂
          Most nem jut eszembe konkrét példa, de feleségem sok ilyent kap a metafércbúkk-üzenőjén, néha közösen fejtjük meg, hogy mit akart írni a küldő, amit biztos kijavított a helyesírás ellen őrző. 🙂

klt
          ja igen később vettem észre hogy az nem a proci hanem a belső összegzett hőmérséklet. a proci 23 - 28 kozott mozog. amugy 20 fok korul van a szobaban

• klt válaszolt erre.

bartaszili

bartaszili amugy 20 fok korul van a szobaban

Akkor sem értem, hogy lett az 13,8 fok?
            Az kb. borospince hőmérséklet 🙂

nincs benne semmi ördögtől való. jó ház, jó léghűtés, jó szellőzés.

• klt válaszolt erre.

bartaszili

bartaszili jó léghűtés, jó szellőzés.

És ez 6 fokkal a szobahőmérséklet ALÁ hűti?
              Ilyen nekem is kéne, főleg nyáron klíma helyett!

ARCTIC Freezer A35,
              Corsair 4000D AIRFLOW Tempered Glass White

Hosszú évek után visszatértem AMD vonalra. De eza gép nem volt olcsó és nemcsak hűteni tud de számol is mint állat.

bartaszili klt kolléga kérdése a fizikára irányult. Arra, hogy hogyan lehetséges egy teljesítmény disszipáló alkatrészt a környezeti hőmérséklet alá hűteni.

bartaszili Kaptam egy alaplapot amit használatba vettem. Kiadtam rá a sensors parancsot. Zöldségeket írt ki. Legalábbis, a proci hőmérsékletre.

latod ez marha konnyen megtortenhet. minden mas hofok 20 folott indul es 30 kozeleben mozog. ezek realisak. ne kerdezd hogyan szamolta ezt ki a sensors 20 alattra. mindenesetre mukodik a grafikon keszites. annyi hogy gepenkent valtozhat honnan milyen adatokat kell kibanyaszni a grafikonhoz