Adott egy win8-as gép, amit a tulajdonos cserélni szeretne. Outlook 2016 van rajta. Természetesen pop3 volt beállítva A pst fájl mérete kb 50 giga. Szerintetek van arra lehetőség, hogy ubuntu thunderbird alá behúzzam a winen outlookban lokálban tárolt leveleket?
Outlook PST importálása Thunderbirdbe
- Szerkesztve
csuhas32 Ez 14+ éve volt, azóta megszűnt ez a funkció a Thunderbirdben. Mondjuk egy próbát megér hogy telepítesz egy Thunderbird 58-at (vagy 31.8.0-t), és megpróbálod vele importálni. Ha sikerül, akkor utána csak az mbox fájlt kell átmásolni a friss Thunderbird-profilba.
- Szerkesztve
Már kínomban próbáltam win11 home alá berakni, az ottani outlook new-ba, de az sem eszi meg. Abból is kiszedték az importálási lehetőséget. Nem tudom elhinni, hogy a MS oldalán sincs erre megoldás.
update: Találtam egy pst-utils csomagot, meglátjuk...
hepaly A pst fájl mérete kb 50 giga
És az mind kell?
Ha minden más kísérlet csődöt mond, ráállítanám az outlookot egy ideiglenes kvóta nélküli IMAP fiókra, rácincálnám a leveleket, aztán másnap (vagy amikorra szinkronizált) Thunderbird-öt ugyanarra. Aztán, ha már TB-ben vannak a levelek, ott lehet huzigálni fiókok/mappák között.
- Legjobb válaszmeskobalazs állította be
No megoldódott, a pst-utils segítségével kiblehetett bontani a pst fájlt, így:
readpst -D -M -b -e -o pst-export name_of_your_archive.pst
Ez gyakorlatilag kinyert minden emai üzit csatolmányokkal. Csináltam egy lokális mappát thunderbird-ben, majd simám bemásoltam az állományokat fogdd és vidd módszerrel.
hepaly Eddig nem ismertem ezt a cuccot, így rákerestem. Ez a weboldala: https://www.five-ten-sg.com/libpst/ Debian alapú rendszereken a pst-utils
csomaggal telepíthető. A fenti parancs kapcsolói meg ezeket jelentik:
-D
: törölt elemek megtartása-M
: rfc822 formátum használata (mappaszerkezet + minden levél külön fájlba)-b
: nem menti RTF formátumú mellékletként a levéltörzset-e
: ugyanaz mint az-M
csak állít be kiterjesztést a fájlokhoz (ez alapján az-M
felesleges volt)-o
: megadja a kimeneti mappát
Ezeket csak azért írtam össze, mert szoktak hasonlót kérdezni a Thunderbird támogatási oldalán, jó lesz innen kimásolni