Lenne egy kérdésem, van egy Lenovo laptopom majdnem új Linux ubuntu van rajta nekem nagyon jó de eladnám a gépem most vettem egy másikat és a vevő windows 10-et szeretne rá de nem tudom rátelepíteni mert a telepítőlemez nem látja a HDD-t valami illesztőprogramot akar de nem értem miért, szóval nem tudom rátenni a win10-et, ebben kérnék segítséget. Nagyon köszönöm !
Lenovo laptopra nem tudok Windows 10-et telepíteni
- Szerkesztve
Dodi54
Szia!
OFF
Esetleg nem szeretnéd átszerkeszteni a témát valami ilyesmire?
„Cím: Lenovo laptopra nem tudok Windows 10-et telepíteni.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem:
Van egy Lenovo laptopom majdnem új, Ubuntu van rajta. Nekem nagyon jó, de vettem másikat és ezt a gépet eladnám. A vevő Windows 10-et szeretne rá de nem tudom feltelepíteni, mert a telepítőlemez nem látja a HDD-t, valami illesztőprogramot hiányol, de nem értem miért.
Hogyan tudnám feltelepíteni a Windows 10-et?”
Megítélésem szerint ez nem is egészen a mi szakterületünk a Windows támogatói csapata volna illetékes ebben a kérdésben.
ON
Nincs egy picit pontosabb hibaüzenet arról, hogy milyen illesztőprogramot hiányol a Windows telepítője?
ext4 filerendszerhez szükséges illesztőprogram . Elnézést nem akarok bántani senkit de sajnos nem tudom már mit csináljak, azért köszi
Dodi54 Már legalább ketten vagyunk itt olyanok, akik nem tudnak Windowst telepíteni. Keress meg egy windowsos fórumot, vagy vedd fel velük a kapcsolatot itt valahol: https://support.microsoft.com/hu-hu
Dodi54 ext4 filerendszerhez szükséges illesztőprogram .
Csinálj egy ubuntu live/telepítő pendrájvot. Ezzel töröld a HDD-t. Vagy válts vele. NTFS fájlrendszerre.
Ezt kényelmesen meg tudod tenni a Gparted programmal.
Nagy Gyula
Így megöli az Ubuntut. :-(
Te kivel vagy, a medvével?
A vevőd majd megoldja. Vesz bótbul magának vindóztot. Osztán szépen elolvassa a licensz feltételeket és elkezdi telepíteni, majd felveszi a kapcsolatot a szoftver gyártójával ha valami gond van.
Ha zsigulit árulsz és moszkvics motorral kérik, nálad az is kapható? Te vagy akkor az év kereskedője. Nekem ferrari kellene mustang motorral és te fizess nekem jó sok pénzt.
Indítsd el a kedvenc disztribúciód telepítőlemezét Live módban, majd mondjuk a GNOME Lemezek használatával formázd NFTS-re a gépben lévő lemezt. Innentől a vevő telepíthet magának rá amit akar.
bartaszili Vesz bótbul magának vindóztot. Osztán szépen elolvassa a licensz feltételeket
Ezen sírtam!!!
Szó, mi szó: Komolyan osztom a véleményt, miszerint ha egy jól működő géped van Linux-al, és a vevőnek nem tetszik az op-rendszer, akkor küzdjön ő a másik szoftverrel...
//"Mi is szoktunk ellenkező esetben!!!"
Nagy Gyula
Köszi!!!!
- Szerkesztve
Nagy Gyula ubuntu live/telepítő pendrájvot
Van egy "SystemRescue"-nak nevezett linux, ez lényegesen kisebb és alapból tartalmazza a gparted software-t
bebootolsz pendriveról, kiadod, hogy startx
és kapsz egy grafikus felületet ahol a gparted már megnyílik
Illetve én még egy próbát tennék a partíciós tába módosításával, hogy GPT
táblát használjon és ne MBR
-t
Ezt is meg tudod tenni a gparted-ban
- Szerkesztve
Először: Az látszik az eredeti bejegyzésben, hogy a "win10 telepítőd elindult"
Dodi54 telepítőlemez nem látja a HDD-t
Másodszor: Egy picit segíts... Pontosan melyik verziót szeretnéd telepíteni a "Win10-ből" ???
Harmadszor: Nekem úgy tűnik, kifejezetten a telepítő driverhibájából nem látja a HDD-t
Negyedszer: Ha "Win10-el" telepíteni kell az azt jelenti: --> a rajta lévő Linux megsemmisül.
Nagy Gyula
Köszimegcsináltam a gpard -ot de amikor elindul abiosba belépve valamiparancs sort kérne amit be kell adni na azt nem tudom mit.Esetleg tudnál benne segíteni mit kell beírni? Köszi
Dodi54 de amikor elindul abiosba belépve valamiparancs sort kérne amit be kell adni
Nem értem. Miért kellene rendszer telepítéshez belépni a Biosba? Mi indul el ahhoz, hogy a Biosba kellene beírni valamit? Valami beléptetne, vagy Neked kellene belépned és ez nem megy?
A Biosokba általában bekapcsolás után a del, esc, vagy az F2 gombok közül valamelyiknek a nyomkodásával lehet.
Mi a gép pontos modell neve?
Nagy Gyula
Lenovo ide 3 de azt hittem ezt a biosban lehet beállítani mint egy bootolást de látom nem, bocsi
Dodi54 Ha IdeaPad 3 lesz, akkor bekapcsolás után F12-vel tudod előhozni a boot menüt (vagy Fn+F12 ha esetleg be volt kapcsolva hogy alapból a funkcióbillentyűnek használja az F billentyűket).
Dodi54 ezt
Mi az az ez? Ugye meg tudod csinálni, hogy USB-ről (pendrájvról) bootolsz?
Valóban jobb ha nem törlöd az ext4-es particiót, hanem átformázod NTFS-re. Ehhez ahogy meskobalázs írta, a lemezek program a jobb.