bartaszili Vesz bótbul magának vindóztot. Osztán szépen elolvassa a licensz feltételeket

Ezen sírtam!!! 🤣

Szó, mi szó: Komolyan osztom a véleményt, miszerint ha egy jól működő géped van Linux-al, és a vevőnek nem tetszik az op-rendszer, akkor küzdjön ő a másik szoftverrel...

//"Mi is szoktunk ellenkező esetben!!!"
meskobalazs a következőre módosította a címet: Lenovo laptopra nem tudok Windows 10-et telepíteni.

Nagy Gyula ubuntu live/telepítő pendrájvot

Van egy "SystemRescue"-nak nevezett linux, ez lényegesen kisebb és alapból tartalmazza a gparted software-t

bebootolsz pendriveról, kiadod, hogy startx és kapsz egy grafikus felületet ahol a gparted már megnyílik

Illetve én még egy próbát tennék a partíciós tába módosításával, hogy GPT táblát használjon és ne MBR-t
Ezt is meg tudod tenni a gparted-ban

Dodi54

Először: Az látszik az eredeti bejegyzésben, hogy a "win10 telepítőd elindult"

Dodi54 telepítőlemez nem látja a HDD-t

Másodszor: Egy picit segíts... Pontosan melyik verziót szeretnéd telepíteni a "Win10-ből" ???

Harmadszor: Nekem úgy tűnik, kifejezetten a telepítő driverhibájából nem látja a HDD-t

Negyedszer: Ha "Win10-el" telepíteni kell az azt jelenti: --> a rajta lévő Linux megsemmisül.

Nagy Gyula
Köszimegcsináltam a gpard -ot de amikor elindul abiosba belépve valamiparancs sort kérne amit be kell adni na azt nem tudom mit.Esetleg tudnál benne segíteni mit kell beírni? Köszi

Dodi54
    Valoszinu jelszoval van vedve a BIOS.
    Ki allithatott be hozza jelszot?

Dodi54 de amikor elindul abiosba belépve valamiparancs sort kérne amit be kell adni

Nem értem. Miért kellene rendszer telepítéshez belépni a Biosba? Mi indul el ahhoz, hogy a Biosba kellene beírni valamit? Valami beléptetne, vagy Neked kellene belépned és ez nem megy?
    A Biosokba általában bekapcsolás után a del, esc, vagy az F2 gombok közül valamelyiknek a nyomkodásával lehet.
    Mi a gép pontos modell neve?

Dodi54 Ha IdeaPad 3 lesz, akkor bekapcsolás után F12-vel tudod előhozni a boot menüt (vagy Fn+F12 ha esetleg be volt kapcsolva hogy alapból a funkcióbillentyűnek használja az F billentyűket).

Dodi54 ezt

Mi az az ez? Ugye meg tudod csinálni, hogy USB-ről (pendrájvról) bootolsz?
      Valóban jobb ha nem törlöd az ext4-es particiót, hanem átformázod NTFS-re. Ehhez ahogy meskobalázs írta, a lemezek program a jobb.

1. Helyet szabadítunk fel.
      2. Feltesszük a Wint.
      3. Újratelepítjük a GRUB-ot.
        Így lesz egymás mellett Win és mellé ajándék Ubuntu.
        Egész furcsán kezdtek neki ennek végrehajtásához.

Lenovonak is van supportja ám! Bátran lehet tőlük kérdezni. Vagy elviszed az üllői gyárba hátha ebéd szünetben megbütykölik neked. Microsoft magyarszko is van. Billgécet is felhíjják neköd. Olyan windózod lesz hogy gondolattal irányítod majd a szomszéd ablakán a függönytöt is... Wazze nem kellene már ezt itt lezárni? Oszt mennyen tanácsért a hupra linux törlés ügyben! Ott adnak párat...

Linux partíciók törlése, Windows Boot Manager helyreállítása, W10 telepítés NTFS-re.
      DE, én is azon a véleményen vagyok, amit már említettek itt, ez legyen a vevő gondja, hacsak nem rendelkezel Windows licenccel, ami már nem kell neked.

• klt válaszolt erre.

tenkes

Nehéz ügy ez, mert zsigerből én is úgy gondolom, hogy nem akarnék Windows-ozni.
        De beleképzelem magam @Dodi54 helyébe:
        A vevőnél van a pénz, ami kell nekem, és csak akkor adja ide, ha látja, hogy a Windows valóban képes működni azon a masinán.
        Én bizony telepítenék Windows-t a vevő kedvéért, elvégre ebben a helyzetben ő diktál.
        Viszont én megtartanám a működő Linuxot, hogy legyen dual-boot a rendszer.
        Ez bonyolultabb, de meg lehet csinálni, ha Dodinak nincs hozzá kedve, végül is mindegy.

tenkes hacsak nem rendelkezel Windows licenccel, ami már nem kell neked.

A Win10-et amúgy lehet telepíteni kulcs nélkül is, én ezt tenném.
        Két eset lehetséges:

1. a géphez jár OEM licenc, akkor az aktiválásnál ki fogja írni, hogy digitális mittoménhogy aktiválva lett.
        2. aktiválatlan marad: majd a vevő vesz magának licencet hozzá (vagy megkrakkolja, de az már az ő sara lesz)

klt Hát, a 30 napos próba még csak-csak, de a " a vevő windows 10-et szeretne rá "-ból én nem teljesen azt vettem ki, hogy megy-e a W10, vagy nem 🙂

Ennyivel később: egy év