Üdvözöljük az ubuntu.hu oldalán

Itt megtalálhatja a rendszerrel, illetve a nyílt forráskódú alkalmazásokkal kapcsolatos információkat, érdekességeket. Csatlakozzon a beszélgetésekhez, blogoljon, segítse Ön is a közösséget. Jó fórumozást kívánunk!
BlogokLeírások, bemutatók

Médiafájlok küldése iOS-es készülékekre

A leírt módszer tetszőleges operációs rendszeren működik, így természetesen Ubuntun is 🙂

Mindenekelőtt telepítsük a VLC médialejátszót a telefonra vagy táblagépre, madj csatlakoztassuk egy közös Wi-Fi-hálózatra a készüléket és az Ubuntut (tetszőleges operációs rendszert) futtató számítógépet.

Ezután nyissuk meg a VLC-t, és a Hálózat lapon kapcsoljuk be a Megosztva Wi-Fin keresztül lehetőséget

A böngészőben nyissuk meg a VLC-ben látható IP-címet, esetemben: http://192.168.1.108. Az alábbi képen látható weboldal jelenik meg:

Húzzuk ide a feltöltendő fájlokat, majd ha végeztünk, akkor már nézhetjük is a feltöltött videót:

Ui.: Menet közben találtam jó pár javítandó fordítási a hibát a VLC-ben, legalább így ezek is kiderültek 🙂

Hozzászólások (8)

A leírt módszer tetszőleges operációs rendszeren működik, így természetesen Ubuntun is 🙂

Mindenekelőtt telepítsük a VLC médialejátszót a telefonra vagy táblagépre, madj csatlakoztassuk egy közös Wi-Fi-hálózatra a készüléket és az Ubuntut (tetszőleges operációs rendszert) futtató számítógépet.

Ezután nyissuk meg a VLC-t, és a Hálózat lapon kapcsoljuk be a Megosztva Wi-Fin keresztül lehetőséget

A böngészőben nyissuk meg a VLC-ben látható IP-címet, esetemben: http://192.168.1.108. Az alábbi képen látható weboldal jelenik meg:

Húzzuk ide a feltöltendő fájlokat, majd ha végeztünk, akkor már nézhetjük is a feltöltött videót:

Ui.: Menet közben találtam jó pár javítandó fordítási a hibát a VLC-ben, legalább így ezek is kiderültek 🙂

OFF: jó lenne, ha kisebbre lehetne állítani a képeket, de nem ment 🙁

meskobalazs Nagyon köszönöm a leírást. De rögtön a megosztásnál elakadtam. Az androidon általam használt VLC ben Nincs alul hálózat. Van helyette Tallózás ahol 3 kategória van a Kedvencek a Tárolók És a Helyi hálózat eben található a nas megosztása. De itt nem tudom megosztani. Innentől nem működik az egész. Ha volna androidos megoldás vagy hol lehet a legfrissebb megoldást olvasni mert sokat változik az android és ehhez igazodóan az appok is pláne a hozzáférést, tehát lehet hogy verzió miatt már nem működik. Még egy nálam a hálózat mobil wifi ethernet.
      Köszönöm

OFF
        Ahány rendszerre kiadott VLC, annyi féle menü és funkció. WIn alatt pl. mindjárt kettő is van, a "sima" és a MS boltos app.
        ON

csuhas32 Igen mára az android is odáig fajult a biztonságba, hogy használhatatlan esetleg csak a facebookra nem tudom nem használom. Több százezer forintért telefonálok, bökök majd engedélyezek oszt használhatatlan a reklámtól. Viszont minden reklám az én érdekeimet tartja szem előtt. Lehet ez nem mobil hanem érek képviselet? Na mindegy.

KiralyMarta Abban nincs ilyen funkció, de ott szerencsére szükség sincs rá, hiszen USB-n keresztül hozzáférsz a tárhelyhez, simán tudsz fájlokat másolni rá, ellentétben az almás készülékeknél. Ha meg hasonló funkció kell, akkor egyéb alkalmazásokkal is megoldható.