lala2 Köszönöm a tippeket, nagyjából ismerem is azokat, de nem próbálkozom velük.
Szerintem maga a Windows ár/érték arányban a legolcsóbb fizetős szoftver. Komplett OS, ami magában is képes szinte mindenre, amire egy átlagfelhasználónak szüksége van, szinte minden létező hardver támogatja, a hozzá kapcsolódó informatikai környezet pedig gyakorlatilag végtelen, számtalan valóban ingyenes, vagy olcsó szoftverrel. Az XP óta csak gyárilag előtelepített lapikat veszek, ahol az OS ára eleve minimális, arról nem is beszélve, hogy a W7 óta simán előfordul, hogy a gép hamarabb feladja, mint ahogy a licenc (W7-W8-W10).
Ez a W11 hardvermizéra most bekavart, de pl. az én említett gépem 2016-os, ami ugye 9 év a W10-el, amire nem mondhatom, hogy túl kevés.
Ezzel most nem a Windowst hájpolom, csak arra szeretnék rámutatni, hogy miért nem éri meg (legalábbis nekem) folyamatosan az OS-el küzdeni, azt várva, hogy az MS épp milyen kiskaput zár be.
Arról ne is beszéljünk, hogy a plusz biztonsági kockázatokhoz érteni is kellene, én meg tudom, hogy nem értek hozzá.
Ja, meg nem is szabad! 🙂 (hogy ez miért nem elsőnek jutott eszembe(?), biztos a szabadszoftveres környezet az oka)