Régebben a homokozóba írtam, ha a honlappal kapcsolatban valamilyen nyűgöm volt, de azt bezártátok és nem találtam helyette mást.

@hepaly @meskobalazs Először azt hittem, hogy az új rendszerem nincs még megfelelően idomítva, de más eszközről megnézve is ezt tapasztaltam. Talán valami frissítés az oka, a blogszekció megtanult angolul, pedig amúgy a honlap többi része magyarul kommunikál velem.

Egyelőre visszaállítottam a 0.7.7-es, megjelenés bugos verziót, mert a javított nem kezeli a nyelvet még jelenleg. Az lenne a legjobb, ha a javítást behúznák a plugin fejlesztői, de nem nagyon aktívak mostanság. Mindenesetre még agyalok, hogyan lehetne megoldani.

Update: megoldva, ill. kiélesítve a saját, javított fork.

Ennyivel később: 16 nap

@gyoom A letöltési oldalak összecsúszott szöveges részei javítva lettek. Illetve át is írtam, hogy szabványosabb legyen a html.

Ennyivel később: 10 nap

a mester
    A gorgetosav aljara kattintok - majd meg egyszer (vagy ketszer 🙂)
    (Lehet hogy ezutan is gorgetni kell egy kicsit, de nem lefele, hanem felfele)

• klt válaszolt erre.

A sok hozzászólást tartalmazó blog típusú tartalmak (hírek, események) még mindig bugosak. Teljesen másképp kezeli a hozzászólásokat, mint a fórum, a fejlesztője nem igazán foglalkozik vele. Nekem még nagy falat egy ekkora plugin, de megpróbálok erre is kitalálni valamit.

• klt kedveli ezt.

Ightorn Azért használok windowst grafikus felületű oprendszert, hogy ne billentyűzettel kelljen kezelnem, hanem egérrel.

a mester Nem kizáró vagy kapcsolat. Bár lehet, hogy kinek a pap, kinek a papLAN.

Ightorn [OFF] Születésem óta balkezes vagyok. Felnőttek részéről anno voltak hamvába holt kísérletek, hogy "átszoktassanak", de fizikai bedrótozásom erősebb volt.
          Szóval, ha lehet, a bal kezemet használom, a jobb sokkal bénábban működik.
          Fogom az egeret ballal, húzgálom, kattintgatok. Ha most emellé gépelnem is kell, akkor el kell engednem az egeret, bepozicionálni a keresett billentyűt, eltalálni, és megnyomni.
          Utána meg vihetem vissza a kezemet az egérre...

Ennyivel később: 9 nap

a mester Operám nincs, egyelőre a Firefoxban találtam meg ezt:
            about:config
            A general.autoScroll értékének átkattintása false-ról true-ra.
            A biztonság kedvéért újraindítottam a Firefoxot és utána az ubuntu.hu egyik blogját megnyitottam.
            A középső egérgombbal kattintva megjelenik az új ikon és az egeret lefelé vagy fölfelé tolva az adott irányban szalad az oldal tartalma.
            https://youtu.be/taNaB0gOgA0
            Szerk: Vettem egy Operát: https://ubuntu.hu/blog/46641-blogok-olvasasa-zsuzsival

csuhas32 Csak kiegészítésként: nem kell ehhez feltétlenül about:config-ot használni, ki van vezetve a felületre, a Beállítások → Általános → Böngészés → Automatikus görgetés beállításról van szó.

Egyébként teljesen elfelejtettem, hogy nem ez az alapbeállítás, évek óta így használom 🙂

[OFF], de tényleg. Mert kevesen használtok Operát...
              A régi, Chrome előtti Operában könnyen el tudtam távolítani egy-egy webhely kukijait.
              A mostaniban csak tekerek, tekerek, és sose jutok el addig a címig, amit szeretnék kukázni. Nincs egy kereső, amibe beírnám, mit mutasson, ő az összeset dobja fel.
              Egy mozdulattal törölhetném mindenki kukiját, de azt nem akarom, én csak a gov.hu-t szeretném nullázni.

Ha valaki esetleg, netán találkozott ilyennel, bátran vágja hozzám a megoldást.
              Köszi.

a mester Szerintem az a legegyszerűbb, ha az adott oldalon kinyitod F12-vel a fejlesztői eszközöket, és az Alkalmazás lapon törlöd, ami már nem kell.

A képen például az ubuntu.hu sütijei láthatóak (érdemes átállítani, hogy alul jelenjen meg a fejlesztői eszközök ablaktáblája, mert oldalt egy átlagos monitoron szerintem használhatatlan).

Ha inkább a menüt használnád, akkor a Beállításokban is tudsz hasonlót csinálni. Az Adatvédelem és biztonság → Harmadik felektől származó cookie-k → Az összes webhelyadat és engedély megtekintése alatt ki tudod törölni az egyes weboldalak sütijeit. Viszont itt nem írja ki, hogy pontosan milyen sütikről van szó, és szelektálni sem lehet, csak az összeset tudod törölni egyben. Ezt Chromium alatt kerestem ki, nem tudom, hogy az Opera beállításai mennyire hasonlítanak a gyári Chromiuméra, ezért is nem ezzel kezdtem.

Na de ez már tényleg OFF volt, a további kérdéseket, ha vannak, külön témába vigyük.

OFF
                Én a görgetéskor (Automatikus görgetés szintén bekapcsolva) lapozáshoz a "Shift+PgUp/PgDn" kombinációt, a lap végére/elejére ugráshoz pedig a "Ctrl+lenyíl/felnyíl" nyomkodását használom.
                A kukiknál meg nem válogatok, úgy van beállítva, hogy kilépésnép mindet törölje. FF-nél külön ikon is van rá, hogy menet közben is lehessen törölni.
                ON

Ennyivel később: 3 hónap

Ha már kaptam ezt a szerkesztői flaget, próbálgatom, hogyan kéne használnom.
                Hozzászólást tudtam javítani (bár azt kézzel kellett beleírnom, hogy én kotnyeleskedtem bele).
                Viszont szerettem volna címet javítani, de azt nem sikerült, csak a nyitó szövegét tudtam volna módosítani.

Kérek iránymutatást, hogyan tudom (ha tudom) a címet fényezni.