csuhas32 Szerintem te a Szuszánál is el tudnád adni a Fradi mezeit.
tenkes Hidd el, semmi sem áll messzebb tőlem, csak azokkal a véleményekkel, miszerint mindig, minden csak rosszabb lehet, mint az előző, egyszerűen nem tudok mit kezdeni.
Nem erre gondoltam, hanem hogy egy linuxos fórumon Windowst árulsz. :-D
Igen, az új lehet jobb, hiszen a világ folyton változik és az új(abb) magában is kaphat fejlesztéseket, de passzolhat jobban a megváltozott körülményekhez is a korábbi, kvázi már megkövült változatnál.
Amúgy persze egyetértünk, a Debian 12 jobb mint a Debian 11 volt, olyannyira, hogy most szerintem ez a legjobb asztali Linux.
Ha kicsit visszább nézek az időben, akkor nálam az XP sokkal jobb volt mint a Win 98 és Millennium. Az Ubuntu 8.04 tulajdonképp állva hagyta volna az XP-t csak akkor még nagyon gyakorlatlan voltam és nem tudtam feltenni az akkori hangkártyám meghajtóprogramját parancssorból, így maradtam még a Windowsnál. Talán a 10.10 volt az ami már alapból kezelte azt a hangkártyát, nálam azóta minden gépről kiszorult a Windows, a Linux mindig megverte.
Néha találkozok mellételepítésnél mások gépén Windowszal és mindig lassúnak, komforttalannak tűnik a Linuxhoz képest, bár lehet, hogy ez részben vagy egészben már a megszokott hiányára vezethető vissza.
Én úgy látom, hogy a Windows csak magával versenyez, egy Linuxszal szemben labdába sem rúghat az én felhasználói szokásaim és körülményeim között.
Most már sok gépet árulnak előtelepített Windowszal, így vadásznom kell, hogy üres lemezzel adják, mert letörölni (megölni) még az általad preferált rendszert is sajnálom, de nekem feleslegesen foglalja csak a helyet.
A Linux Mint Debian Edition szerintem egy nagyon érdekes irány, ott érzek mostanság komoly potenciált.