Én arra is gyanakszok, hogy maga az olvasó hibás. Írtam a forgalmazónak, azt mondta, próbáljam ki másik gépben is, másik oprendszerel. Másik gépem még talán akad itthon (egy kicsit régebbi DELL), de másik oprendszerből csak egy UNIX van terítéken, amibe nem tudom beaplikálni ezt az eszközt, a duplavés oprendszert meg valamilyen okból nem tartom itthon....
Van még rajta 5 másik slot, de olyan típusú kártyáim nincsenek. Ezelőtt egy régebbi olvasóm volt, ami működött, de csak 2GB-ig volt hitelesítve, felett nem olvasott, ami a mai 32/64/128-as kártyáknál érthetően kellemetlen.
A laptop azóta is gond nélkül viszi ezeket a kártyákat (rw).
Azt esetleg, hogy az automount beállítófálja hogy néz ki, azzal nem lehet valamit variálni? Nem tudom, mi a különbség egy pendrive vagy egy SD kártya között az op szemszögéből. Esetleg másként kezel őket.
Hmmmm. Valahol van egy külső USB-s kártyaolvasónk. Na azt még előkaparom, és megnézem, hogy ha abba dugom az SD-t, és azt nyomom az kártyaolvasó USB prtájba, akkor mit alakít a csatolásnál. Ez (mármint a megtalálása az eszköznek) lehet, hogy egy ideig eltart, de amint van valami eredménye, akkor azt is jelzem.
Addig is köszi az eddigieket, meg az ez utániakat is.