Vissza értem a nyaralásból és folytattam volna az abba hagyott frissítést. Hát nem megy. Frissítés kezelővel próbáltam mert parancssorosan nem csináltam még.
hibaüzenet:
"Do-releade-upgrade" nem válaszol várhatok, vagy kényszeríthetem a kilépésre. Várok: újra kiírja, Erőltetett kilépés: kilép.
Próbáljam parancssorosan?
Bár van egy másik probléma is, (nem tudom kell-e 2 témát indítani) Gondoltam a Windows 11-re is ránézek, ott is volt frissítés, grafikus kártya + rendszer biztonság. Ennek hatására újra kellett indítani a gépet és nem indult a Win11 a Grubba kiválasztva nem talált valamilyen Windows efi fájlt ha jól emlékszem, visszalépet a grubba ahol Ubuntut választva indítottam a gépet.

Próbáltam kilépni újra indítani de már a grub se jön be csak az Ubuntu. Nem tudom a két hiba jelenség között van-e összefüggés, de azt gondolom jobb lenne a második problémát orvosolni javítani és utána a frissítést.
Minden segítséget köszönök. Cím pontosítása Ubuntu 24.04.1-re

• KiralyMarta válaszolt erre.
  • KiralyMarta
    Hát izé. Van itt egy cikk, nem olyan régi, ötödikén tették fel, neki megjelent a Frissítéskezelőben a 22.04->24.04.1.
    Én mondjuk inkább a 22.04 mellé tenném a 24.04.1-et, így kevesebb az esélye annak, hogy aztán se 22.04, se 24.04.1 nem lesz, legalább is olyan, ami működik is.
    A cikkben van egy sudo gedit, fénykoromban volt olyan Ubuntu kiadás, ami erre nagyon háklis volt, így én most is inkább a sudo nano híve lennék azon a ponton.

KiralyMarta
    A Windows11 indulás probléma nem volt pontos. Ha a Bios-ba a Windows boot-ot teszem első helyre akkor a Windows befejezte a frissítést és el indul. Kilépek és újra elindul. Ha az Ubuntut teszem első helyre akkor sokáig szürke a monitor, majd bevillan egy(hiba) üzenet - nem tudom elolvasni, fényképezni nagyon gyors - és grub nélkül indul az Ubuntu. Ez úgy érzem valamilyen grub bejegyzési hiba lehet.

KiralyMarta A frissítési hibára meg ráolvastam, szeptember elején voltak ilyen hibák vissza vonták a kiadást? és még mindig nincs JÓ Ubuntu 24.04.1?

KiralyMarta

OFF Rendszerindítás
        Én bebootolnám az Ubuntut
        sudo apt install refind
        ...
        A gép újraindítása után a boot-sorrendben első helyre a Refind bejegyzését tenném.

KiralyMarta
          Hát izé. Van itt egy cikk, nem olyan régi, ötödikén tették fel, neki megjelent a Frissítéskezelőben a 22.04->24.04.1.
          Én mondjuk inkább a 22.04 mellé tenném a 24.04.1-et, így kevesebb az esélye annak, hogy aztán se 22.04, se 24.04.1 nem lesz, legalább is olyan, ami működik is.
          A cikkben van egy sudo gedit, fénykoromban volt olyan Ubuntu kiadás, ami erre nagyon háklis volt, így én most is inkább a sudo nano híve lennék azon a ponton.

csuhas32 a következőre módosította a címet: Ubuntu 22.04-ről 24.04-re frissítés.
          Ennyivel később: 14 nap