Tiszteletem!
Most álltam át Mint -ről Ubuntura inkább nem sorolnám milyen okokból. Sok-sok dolog "megoldódott" ami a napi munkámhoz kell. Cserébe szembesültem hogy most az Ubuntuban snap izémappába jön létre a Thunderbird profil és kapcsolódó könyvtárszerkezet. Ez nem is lenne gond de a lementett profil -t és a hozzá kapcsolódó mappaszerkezet(régen ".config/thinderbird" alatt volt megtalálható ) mozgattam win alól linux alá stb-stb. minden jó is volt de most a mozgatás után(linux to linux) belehal a profil betöltésbe és csak ennyi hibaüzenetet kapok:

<html id="messengerWindow" xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"

Ez most mi a bánat? És mi a bánat ez a snap? "régi" miért is nem volt jó?
Van valakinek ötelete mi ez?
Esteleg lehetőség a régi módszerrel telepíteni valahogy a thunderbird -t?
Bocsánat csak kicsit ideges lettem mert több évnyi levelezés meg sok-sok-sok-sok beállítást buknék ha nem menne. Igen van mentés csak ide nem tudom bemókolni. Winre meg nem akarnék visszatérni.
Segítséget előre is köszönöm.

tenkes Ezze csak az a gond hogy ezt már régen próbáltam de úgy is mondhatnám hogy elég lehangoló volt a megoldás. Valami mindig lemaradt és kezdhettem megint mindent előről.

lala2

Na sikerült feltelepíteni a "standard" módon de lehet vissza kell térnem win -re...

A newer version of Thunderbird may have made changes to your profile which are no longer compatible with this older version. Use this profile only with that newer version, or create a new profile for this installation of Thunderbird. Creating a new profile requires setting up your accounts, calendars and add-ons again.
    Inkább nem is idegesítem magam...
    Elolvastam a tenkes által mutatott linket. Örülök a kezdeményezésnek. csak nem ártana ha a "régi" rendszerben futtatott adatok kompatibilisek lennének az új rendszerrel. mert így nem ér az egész semmit.... Ez csak akkor jó ha semmi adatom nincs specifikusan a gépen. csak egy akármilyen program kell...
    Na kiidegeskedtem magam.
    Kicsit még böngészgetek aztán letörlöm a linuxot és visszatérek a winfos hoz...

Köszönöm a segítséget! 😇

DeeLee Azért, még próbálkozz egy kicsit. Nálam a Windows az alap, mert sokkal jobban megfelel nekem, mint a linux, viszont ezzel kb. én vagyok az egyetlen itt.
      Jó régen használtam Thunderbird-öt, de nincs benne valami szinkronizálás dolog, amivel gyakorlatilag minden rendszeren ugyanazokat a beállításokat lehet használni?

tenkes Valamikor réges régen a világnak kezdetén próbáltam az export dolgot. De akkor nem igen jött be, mert már akkor is nagyobb volt mint 2G a mappa mérete. Még olvasgatok tesztelgetek.
        Amúgy programozás miatt nekem is a Win kell(ene)

Na a Thunderbird megoldódott... Maradt a kézi másolgatás a profilmappa méret miatt.
        Végeredmény egy manuálisan letöltött thunderbird.deb -lett... de lehet így már a snap dolog is ment volna. Na mind1. azért köszönöm a segítséget. Lehet megtartom a Linuxot! 🙂

Ennyivel később: 14 nap