Tudnátok nekem segíteni? Keresek Xubuntu 23.10 ISO fájlt. Sajnos mindenhonnan törölték, de hátha tudtok egy helyet ahonnan még nem.
Tudom, hogy már nem frissül, de semmi komoly dologra nem akarom használni. Csak kell.

lala2 Köszi, de ez nem a végleges, és ugye nem frissül.

simike
      Lehet hogy nem a totál végleges, mindenesetre a végleges előtti utolsó daly build lehet.
      Szerintem, már nem frissül - de ezt telepítes előtt live rendszerként indítva is kiderítheted.

lala2
        Hogyan?
        Live rendszerként indítod a telepítőt - csatlakozol a nethez, és kiadod a:
        sudo apt update
        majd a
        sudo apt upgrade
        parancsokat - de lehet hogy az első parancs után kiirja hogy nem talál tárolókat.

simike

Nem bántom, csak védekeztem.

Mi ellen is? Ez nem Covid, haver!

simike Keresek Xubuntu 23.10 ISO fájlt.

Nem biztos, hogy jó irányba mész. Azt értem, hogy a Xu 23.10 működött egy konstellációban, viszont könnyen lehet, hogy az a konstelláció nem volt teljesen üzemszerű állapot.
          Igazából bármely rendszert lehet elvileg pendrive-ra telepíteni, csak nem ajánlott, mivel egy pendrive nem erre, az állandó írásra-olvasásra lett kitalálva, hanem tárolásra és hurcolásra.
          Viszont, ha mégis ez a cél esetleg megoldás lehet a Ventoy https://www.ventoy.net/en/index.html
          ami épp arra lett kitalálva, hogy egy hordozható eszközön bármely OS használható legyen. (Persze ettől még a pendrive hátrányai megmaradnak.)

• klt válaszolt erre.

tenkes F2FS-re kell formázni, azzal tovább él a pendrive.
            Amúgy osztom a véleményt, kész rendszer nem pendrájvra való.

klt Köszönöm, de nem érdekek, ha tönkremegy emiatt a pendrájv. Van egy tucat és filléres dolog lett mára.

simike Nyilván nem egy ökör ára és nem is ez a dolog lényege, hanem az, hogy rendszer futtatásra megbízhatatlan. Bármikor beadhatja a kulcsot és akkor nagyjából oda minden, ami rajta volt.

simike Egy USB3-as tokban egy SSD ára sem olyan vészes ma már, az viszont sokkal jobban bírja a gyűrődést és USB3-as porton jóval gyorsabb is mint egy pendrive.

Duplikáltam egy pendrájvot Gparteddel. Egy kicsit nagyobb pendrájvra átmásoltam a szektorokat és beállítottam ugyanúgy, hogy boot legyen az első partíció. Majd megnyújtottam a munka-partíc a széléig. Kipróbáltam, tökéletes lett.