Anno a 23.10-es Xubuntut pendrájvra telepítettem. Most a 24.10-es béta és a 24.04-es Xubuntut próbáltam pendrájvra tenni. Ugyanarra a 128GB-os pendrájvra mint a 23.10-est, ugyanazon a gépen. Nem sikerült. Valamit mindenképpen akarna telepíteni még más tárolókra. Ezt nem engedem neki, így viszont nem települ. Én vagyok csak ügyetlen, vagy másnál is így van? Nemértem miért nem elég neki a 128GB?
Xubuntu telepítése pendrájvra
- Szerkesztve
Tutira nincs ilyen hibaüzenet, hogy valamit még akarok telepíteni más tárolókra. Mi volt pontosan kiírva?
Abban sem nagyon hiszek, hogy a 128 GB hely kevés neki.
Azt inkább el tudom képzelni, hogy a lemez rosszul vagy csak az automatizmusnak nem tetsző módon van particinálva, felosztva, mondjuk nincs EFI System partíció és a telepítő ezért nyekereg. (Pendrive-ra mondjuk én amúgy sem telepítenék.)
"Eszköz a rendszer telepítéséhez" és csak az ssdét jelöli meg, a pendrájvot nem. Ezen nincs mit lefényképezni.
simike Az a gond, hogy én nagyon béna vagyok és nem látom innen a kijelződet. Annyi információm van, amennyit te adsz. Én a GParteddel előre megformáznám azt a pendrive-ot és a telepítőben a kézi particionálást választanám, ott adnám meg, melyik partíciónak mi legyen a csatolási pontja, hová kerüljön a rendszerbetöltő.
Mutatsz live alól egy sudo parted -l
kimenetet?
simike Az iskolában a tanuló feladata, hogy ELfogadja az oktatók hozzáértését, MEGfogadja az oktatók tanácsait.
A fórum azért nehezebb téma, mert itt az "oktató" nem látja, mit bűvészkedik a "nebuló", csak arra vagyunk hagyatkozva, amit leírsz. Az meg egyelőre NAGYON kevés.
Szívesen olvasunk mesét, de itt a bizonyítékokkal alátámasztott tények kellenek a sikeres segítéshez.
Tudnátok nekem segíteni? Keresek Xubuntu 23.10 ISO fájlt. Sajnos mindenhonnan törölték, de hátha tudtok egy helyet ahonnan még nem.
Tudom, hogy már nem frissül, de semmi komoly dologra nem akarom használni. Csak kell.
simike
Úgy nézem innen még letölthető: https://archive.org/details/xubuntu2310-231009-1-daily
(ISO IMAGE)
- Szerkesztve
- Szerkesztve
simike Keresek Xubuntu 23.10 ISO fájlt.
Nem biztos, hogy jó irányba mész. Azt értem, hogy a Xu 23.10 működött egy konstellációban, viszont könnyen lehet, hogy az a konstelláció nem volt teljesen üzemszerű állapot.
Igazából bármely rendszert lehet elvileg pendrive-ra telepíteni, csak nem ajánlott, mivel egy pendrive nem erre, az állandó írásra-olvasásra lett kitalálva, hanem tárolásra és hurcolásra.
Viszont, ha mégis ez a cél esetleg megoldás lehet a Ventoy https://www.ventoy.net/en/index.html
ami épp arra lett kitalálva, hogy egy hordozható eszközön bármely OS használható legyen. (Persze ettől még a pendrive hátrányai megmaradnak.)
Én így csinálom és kész.
Topik zárható.
Duplikáltam egy pendrájvot Gparteddel. Egy kicsit nagyobb pendrájvra átmásoltam a szektorokat és beállítottam ugyanúgy, hogy boot legyen az első partíció. Majd megnyújtottam a munka-partíc a széléig. Kipróbáltam, tökéletes lett.