Felraktam a xfce Debian 12.7-est. Nem találom a bétét. Hol lehet?
Debian Bluetooth
- Szerkesztve
simike Nem találom a bétét. Hol lehet?
Nem pontosan értem, mire vonatkozik a kérdés.
Az eszköz gondolom benne a gépben vagy hozzá van csatlakoztatva mondjuk egy USB porton.
A blueman? A szoftvertárolókban. Ha eddig nem tetted meg, akkor talán fel kellene telepíteni.
sudo apt install blueman
Hogy meghajtja-e a Debian a BT-adaptered? Ezzel kapcsolatban itt nem látok információt, de megeshet, hogy majd megosztod velünk.
csuhas32 Kevés a tudásom? A korábbiakhoz meg elég volt? Mindig csak a felhasználó a kevés tudású? Tényleg? Az nem lehet, hogy a programozóknak kevés a tudása, hogy megcsinálják rendesen az új oprendszert?
Ebből elegem van. Ha nem tudtok segíteni, az rendben van, de ne akarjatok lebutázni, mert arra berágok.
simike Puffogás helyett:
Telepítsd a bluemant! Vagy mutasd lsusb és lspci kimenetét!
A Debian egy rakás dolgot nem telepít alapból, ami ubuntuszármazékok igen.
Ettől nem rosszab, nem ettől jobb, egyszerűen ilyen
Ha akarod használni, magad beállítani, ezeket meg kell tanulni.
Ha nem akarod megtanulni, vegyél epült!
simike Nem vagy buta. Senki nem úgy születik, hogy mondjuk tudja kezelni a Debiant. Szerintem te simán meg tudnád tanulni ezt.
A programozók sem buták, de lehet, hogy nem is kellene semmit megírniuk, mert a szükséges összetevők már meg vannak írva, mindössze fel kellene tenni a Bluetooth adapter grafikus felületen történő kezeléséhez az előtétprogramot, vagy ugyan már meg van írva a firmware, de nincs benne a Debianban, hanem bele kell tenni. Azonban igazából ez se programozói feladat.
Nagyon nagy valószínűséggel pont olyan összeállítást is lehetne készíteni Debianból, ami éppen te BT-adapteredre van kihegyezve, azt egyből meghajtja és a BT grafikus felületen történő kezelésére szolgáló alkalmazást is alapból tartalmazza.
Csináld magad vagy bérelj fel rá valakit. Ezek a lehetőségek.
Adtam neked egy parancsot:
sudo apt install blueman
Feltelepítetted? Kipróbáltad? Ha nem, hát nem. Nálam megy Debian Xfce-n a BT adapter, az igaz, hogy a blueman-t nekem is telepítenem kellett. Ez ilyen.
simike Eddig minden látta, a debian nen.
Ezt viszont jól látod.
A Debian kimondottan haladó felhasználóknak való rendszer, akik tudják, mit akarnak a géptől, a rendszertől.
A Debian feltesz egy alapot, és onnan teljesen rád bízza, mivé alakítod.
A Debianból származtatott Ubuntu ( és Mint) viszont a Windowshoz hasonlóan a katt-katt-örül módszerre állt rá, kinyalja a felhasználó seggét, hogy annak ne is kelljen tudnia semmit a rendszerről.
simike Az eddigiek alapján, jobban jársz, ha azt a „hordozható” másik operációs rendszert használod.
Nem kötelező megtanulni használni az alternatív rendszereket. Ha akarod, megteszed, ha nem akarod, nem teszed.
Véleményt pedig fölösleges olyasmiről mondani, amit nem ismersz. Lehet, de semmi értelme.
simike
"Így nem tudom használni az biztos."
Akkor ne tedd! Senki sem fog fegyvert a fejedhez, hogy használd!
simike Neked most nem sikerült könnyen hordozhatót telepítened. De ott a másik témádban a bizonyíték, te nem tudtad kiválasztani a Xubuntu 24.04-ben, hogy a pendrive-odra telepítsen, én meg nálam az én hardvereimen simán. Egyáltalán nem néztük meg, hogy miért nem látja az a telepítő a te pendrive-odat.
Gyorsan telepítettél helyette egy Debian Xfce-t, azzal „Beállítottam egy bétés hangeszközt. Kiválasztottan. Nem megy ki a hang rá.” és már törölted is, nem jártál utána a dolognak, hogy mitől lehet, nem próbáltad meg rendbe tenni. Azóta egy újabb témában a már nem is támogatott Xubuntu 23.10-re vadászol. Jaj. Ha esetleg ez se jön be majd, akkor próbálj ki egy Linux Mint Xfce-t, esetleg a 21.3-at és a 22-t is. Lehet, hogy ezek közül valamelyik teljesen igazodik majd az igényeidhez, a hardveredhez.
- Szerkesztve
Szerintem probalkozz a Debian 12 alapu Linuxmint-el -LMDE 6- ami biztosan jol fog müködni es a Bluetooth is alapban megy.
https://linuxmint.hu/letoltesek#LMDE
Videok hozza:
Sok sikert!
A xubuntu 23.10. fölment, frissült, mentes ezektől a problémáktól. Köszönöm.