tenkes Dehogy lett minden beállítva. Hiszen besz@rt tőle az egész rendszer. Valmit elírtam.

csuhas32 Na-de nekem nincsen benne két visszaszámoló és mégis csinálja. Mindegy, nyomok entert és kész.

simike Mindegy, nyomok entert és kész.

Akkor ez a téma is zárható. (Szerintem felesleges is volt megnyitni.)

• klt kedveli ezt.

simike de nekem nincsen benne két

Ahány rendszer, pont annyi bootloader van. Linux+Windows (EFI Boot Manager) esetén a Linux GRUB-ja tudja indítani mindkettőt, Linux+Linux esetén (tegyük fel mindkettő GRUB-os), akkor neked kell választanod, hogy melyik GRUB intézze az indítást és azt is kell módosítani, ha valamit állítani akar az ember. Simán bele lehet keveredni.
    Viszont ismét infó nélkül és konkrét adatok nélkül keresünk megoldást egy problémára, ami valószínűleg csak következménye egy másiknak.
    A téma zárható.

tenkes Igen. Bonyolult dolog a grub. Olvastam a belinkelt dolgot. Semmi kedvem megint, hogy lerohadjon a rendszer. Nekem simán megfelelne, ha nem jelenik meg. De ha Timeout nullára van állítva, akkor mit számol nekem 10 másodpercről vissza. Érthetetlen.

Zárható, bár megoldatlan maradt, de ha mindenki úgy akarja én nem ellenzem.

simike Semmi kedvem megint, hogy lerohadjon a rendszer.

Na, pontosan így nem fogsz tanulni semmit!

simike De ha Timeout nullára van állítva, akkor mit számol nekem 10 másodpercről vissza. Érthetetlen.

Ezt magyarázzuk. 2 db GRUB-od van és senki sem tudja melyiket állítottad 0-ra.

meskobalazs a következőre módosította a címet: GRUB a Linux Minten.

tenkes Dehogynem tudjuk, azt, amelyiknek semmi dolga, mert a másik indul és számol. :-)

Csak úgy poénból...
          mutass egy df kimenetet.

tenkes Két grub van? Hol található a másik?

klt Ha szépen megkérlek, leírnád, hogy pontosan mit írjak be és hová?
            Ebből mi derül ki?
            a grub-lapon belül van kettő timeout, vagy valóban két grub van? Az egyiket megtaláltam, de a másik hol van?

• klt válaszolt erre.

simike Abból kiderül, hogy mi az a df:

df displays the amount of space available on the file system containing each
              file name argument. If no file name is given, the space
              available on all currently mounted file systems is shown.

(Kiemelés tőlem).
              Ez egy parancs.
              A terminálba, vagy konzolon kell beírni.
              A "mutasd a kimenetét" azt jelenti, hogy ez a parancs telefossa majd betűkkel a képernyődet, és a segítő erre a betűhalmazra kiváncsi. Mert hordozhat információt a helyzetről, ami a problémádat okozhatja (ez olyan újságírós feltételes mód volt 🙂 )

klt Terminálba beírom, hogy .....
                Mit is pontosan?

simike
                  df
                  Erről vol szó.
                  Nem tudom eldönteni, hogy trollkodsz-e, vagy tényleg ennyire érthetetlenej vagyunk?

klt Nem trollkodok. Azt hittem, kell még mellé más is. Megyek, csinálom.

simike
                    df -h = disk free -human
                    A lemez foglaltsagat mutatja.
                    Nalam:
                    df -h
                    Fájlrendszer Méret Fogl. Szab. Fo.% Csatol. pont
                    tmpfs 359M 1,5M 358M 1% /run
                    /dev/sda1 28G 16G 11G 60% /
                    tmpfs 1,8G 0 1,8G 0% /dev/shm
                    tmpfs 5,0M 4,0K 5,0M 1% /run/lock
                    /dev/sda5 265G 96G 156G 39% /home
                    tmpfs 359M 96K 359M 1% /run/user/1000

lala2 OFF Jól összezavartál 🙂 Azt hittem, ez már éles válasz...