Igen be raktam a "pipát" a kockába és a megnyitás ezzel a"java policy tool 8open jdk"-át választottam.

pj@pj-aspirees1523:~$ usr/lib/jvm/java-8-openjdk-amd64/jre/bin/java -jar /home/pj/abevjava/abevjava_install.jar
bash: usr/lib/jvm/java-8-openjdk-amd64/jre/bin/java: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
pj@pj-aspirees1523:~$ 

PJ Még szerencse hogy már rég megőszültem! Hiányzik az elejéről egy karakter. Tényleg nem látod a különbséget?
    usr/lib/jvm/java-8-openjdk-amd64/jre/bin/java -jar /home/pj/abevjava/abevjava_install.jar

/usr/lib/jvm/java-8-openjdk-amd64/jre/bin/java -jar /home/pj/abevjava/abevjava_install.jar

Tökéletesen működik. Köszi a segítséget!

PJ Szívesen! Használd egészséggel!

• PJ válaszolt erre.

Mégsem tökéletes minden a gép ujrainditása után csak karakteres képernyő van.
        Telepitgetés közben a konzol felesleges fájlokat jelzett amit töröltem.
        Hogyan kell grafikus képernyőre állitani. A belépés után üdvözöl és ki ir 3 ubuntus honlap cimet.

csuhas32

PJ Én ilyenkor az utolsó rendszer-visszaállítási pontra szoktam visszatekerni az idő kerekét.
          Ha ez nincs, akkor tedd vissza amit leszedtél.
          Amennyiben nem tudod, hogy mit szedtél le...
          talán egy sudo apt install lubuntu-desktop felpakolja.

• klt kedveli ezt.

PJ Telepitgetés közben a konzol felesleges fájlokat jelzett amit töröltem.

???

Sikerült a sudo apt install lubuntu-desktop parancsal
          Köszi.
          Még egy rendszer visszaállítási pont létrehozására kérnék .Majd útmutatást
          .

PJ Még egy rendszer visszaállítási pont létrehozására kérnék .Majd útmutatást

Talán a legjobb leírás erről a neten:
            https://harminckettes.hu/index.php?topic=389.msg116673#msg116673
            :-D
            (Jó-jó, például az, hogy célszerű lenne külső lemezre menteni csak említve van, meg az, hogy live rendszer alól hogyan állítasz vissza nincs is benne, de a tökéletesség és az egyszerűség néha ellentétei egymásnak, elsőre az is elég lesz, ha ennyire beletanulsz.)
            A Lubuntun alapból azt hiszem nincs fenn, de egy sudo apt install timeshift talán még belefér mint leküzdendő nehézség.

sömike Jé, van már olyan funkció, hogy a megkínzott rendszer bejelölheti, hány (kilo)méteres körben kér távolságtartási végzést a fakezű adminisztrátorától! :-D

Szerk: Na jó, tényleg ránéztem. Biztos már régen ott van, de én most kattintottam az „Irány az űrlap” gombra. Ó, de jó, hogy költözés vagy meggondolás alkalmával magunk szabályozhatjuk a dolgokat!
            (Pici észrevétel: az „Ürlap az Ubuntu térképhez” véletlenül rövid magánhangzóval kezdődik, esetleg lehetne cserélni. Tudom, nem szeretik a népek a náciskodást, vállalom a közutálatot.)