a mester Ezt nagyon hosszan ki tudnám fejteni, de most rövid leszek. Az utóbbi 15 évben mindig a legújabb, de max 1 éves technika volt nálam, akár asztali, akár notebookos környezetben. Sokat játszottam, nyílván ez követelte is a folyamatos fejlesztést. Legtöbbször dual bootom volt, mert szeretek kísérletezni, tanulni, alternatív megoldásokat keresni, használni. Eltelt ez a pár év és már a játékok nem kötnek le, viszont az érdeklődés megmaradt. A váltásra az tette fel a pontot, hogy egyik nap megfigyeltem, hogy a Windowsom meghízott 110 gigára úgy, hogy a C meghajtóra az OS-en kívül egy ártatlan Office 2021 volt telepítve, minden másra egy másik fizikai meghajtót használtam és hiába tartottam karban, csak hízott hízott és meguntam, valamint vágytam a változásra. Tehát nem teljesen igaz, hogy a 14.04 volt az utolsó (csak ezt használtam utoljára tartósan), jópár verziót kipróbáltam, de ez kimerült annyiban, hogy feltelepítettem és aztán pár nap után sosem léptem be.
Ezzel, hogy régen minden jobb volt, most tudnék vitatkozni. Pl. nálam az Ubuntu rendszeresen csinált olyanokat, hogy nem kapcsolt ki, mindig vmi kernelhibákat dobott, akkori csúcs gépeken szaggatott, megfagyott, ami nyílván lehetett a fejlesztők hibája vagy az én tudatlanságomé, nem tudom. 1 Hónapja használom a 24.04.1-et, ugyancsak nem régi hardveren és tök jól megy, szinte hibamentesek a logjaim. Szóval én jelenleg egy elégedett "vásárló" vagyok.