- Szerkesztve
A lányomnak vettem én is tavaly kifutó akcióban egy HP Pavilion 14" laptopot (Ryzen 7 5825u, 16GB, 512GB SSD, asszem 170-re árazták le a korábbi 250+ ezres áráról).
Abban is hasonló sorozatszámú (majd megnézem) Realtek WIFI kártya van, amivel az Ubuntu 24.04 látszólag tökéletesen működött (a sebesség is rendben volt), viszont szintén elöjött, hogy valamennyi idő tétlenség után (amikor nem használta a netet, mondjuk szövegszerkesztés vagy rajzolás közben) eltűnt a WIFI kártya a rendszereszközök közül, mintha nem is lett volna. Ha újraindítottam a gépet, megint jó volt.
Mivel a lányom használta volna a gépet, nekem meg éppen nem volt időm szórakozni vele jobban, kapott egy Windows 11-et, azzal sosem volt ilyen gond (viszont sokkal többet megy az aktív hűtés, míg linux alatt gyakorlatilag néma volt).
Szóval valószínűleg nem hardveres a probléma, hanem szoftveres (még nem tökéletes a driver, esetleg valamilyen energiakezelési anomália van), ami ezek szerint a 6.8 után a 6.11 kernellel sem lett jobb.