• Szerkesztve

Itt lehet kérni kompatibilis linuxos megfelőjét bizonyos windowszos programoknak.
(Ha lehet kérni, ne gyertek terminálos dolgokkal. Ha nincs kompatibilis program, vagy ne válaszoljatok a kérdésre, vagy mondjátok, hogy program nincs rá, de terminálból így-és így megoldható.)

Kezdem én: AnyDVD. Bin fáljból szerettem volna img fájlt, vagy iso fájlt készíteni linux alatt. Illetve létező bootlós pendriveról iso fájlt készíteni linux alatt. Egyikre sem találtam (még eddig) megfelelő linuxos programot. Talán ti tudtok?

https://apps.gnome.org/hu/DiskUtility/
    De, egyébként elvileg terminálban ez egyetlen rövidke sor.
    És itt van a lényeg az eltérő szemléletben. A Linux desktopok sokáig szakembereknek (legalábbis hozzáértőbbeknek készültek így nem volt igény egyetlen sor miatt egy egész szoftvert írni GUI-stól mindenestől. Ez vonatkozik az egyéb programokra is. A keresztplatformos appokon kívül a kompatibilitás főleg abban nyilvánul meg, hogy ugyanazt a feladatot el lehet végezni mindkét rendszeren, de nem feltétlen azonos módon és formátumokban.

• 2a1g válaszolt erre.

tenkes Tényleg tudja amit kérdeztem? Mert a pendrájvról iso készítést elvileg tudná, de az egész pendrájv teljes méretét meni. Dajnos ez inkább a nemtudás kategória. A binről iso, vagy img készítést pedig egyáltalán nem tudja.

2a1g
        Vannak az úgynevezett "AlternativeTo" oldalak.
        A keresősávba beírod a alkalmazás nevét, erre kilistáz hasonló célra használható egyéb
        alkalmazásokat - illetve hogy ezek melyik platformra (Win., Linux, Mac ... stb) érhetőek el.
        Az egyik ilyen oldal: https://alternativeto.net/

• 2a1g válaszolt erre.

tenkes "A Linux desktopok sokáig szakembereknek (legalábbis hozzáértőbbeknek készültek így nem volt igény egyetlen sor miatt egy egész szoftvert írni GUI-stól mindenestől."

Az akkor volt. A most meg most van. Enélkül a fejlesztés nélkül a linux nem fog tudni jobban elterjedi az 5%-nál.

lala2 Sajnos nincs mindig teljes kompatibilitás. Nekem sajnos rossz a tapasztalatom e téren.

2a1g
              Ha speciális cél szoftvereket használsz, tartsd meg a Windows-t (is) - ennyire egyszerű . 🙂

2a1g Enélkül a fejlesztés nélkül a linux nem fog tudni jobban elterjedi az 5%-nál.

Mármint egy 200-ad rangú probléma miatt, amit egyébként 2 perc google használattal meg lehet oldani?
              Akkor adja magát a lehetőség egy ilyen szoftvert írni, ugyanis a linux így működik. Ha felmerül egy nagyobb számú igény valamire a közösség reagál rá, vagyis elkészíti a szoftvert. Ha csak kevesen bajlódnak ezzel, akkor csak nekik áll érdekükben ezt orvosolni.

2a1g Sajnos nincs mindig teljes kompatibilitás.

Ezt végre felejtsük el. Hogyan lehetne zárt formátumokkal és megoldásokkal teljes kompatibilitás egy jellemzően szabadszoftveres környezetben? Ki fogja vállalni a jogdíjakat és a terjesztési korlátozásokat? Ez a lényeg, szabadon felhasználható, módosítható, terjeszthető.

• 2a1g válaszolt erre.

lala2 Ott van példának okáért a Chromeos Flex bin fájl. 7GB. Tényleg ezt kéne feltölteni? Nem. Ez sem megoldás.

tenkes Ebben a kérdésben nem szeretnék veled vitatkozni. Kompatibilis programokat keresünk. Ha nincs, azt kell mondani, hogy nincs.

2a1g lehet kérni kompatibilis linuxos megfelőjét bizonyos windowszos programoknak

Rossz a kérdés szerintem!
                Nem az a jó kérdés pl., hogy milyen linuxos program kompatibilis az Adobe Premierrel? Szerintem a jó kérdés az, hogy egy adott feladat elvégzésére milyen eszközkészlet van Linuxon? Példánál maradva, ne a Premiert keressük Linuxon, hanem egy videoszerkesztőt, amivel a feladat ugyanolyan jól elvégezhető.

• 2a1g válaszolt erre.

klt Sokmindent. Iegen. De ebben a keresett két opcióban meg pont nem. Szóval jelenleg ott tartunk, hogy "nincs".

2a1g Akkor nincs. Eddig a bchunk és a dd mindig tökéletesen kielégítette az ilyen irányú igényeimet.
                    Ha hiányzik, fejlessz eléjük GUI frontemdet! 🙂

• 2a1g válaszolt erre.

klt Ez már csak csomókeresés a kákán. Egy windowszhoz szokott felhasználót az érdekli, hogy van, vagy nincs rá program.

(Egyébként nekem ott a windowsz is, meg a linux is. Ne érezd úgy, hogy nekem kell segítened. Jelenleg nincsenek problémáim amúgy sem.)

• Szerkesztve

2a1g Mi nincs?
                        A bchunk gond nélkül konvertál bin/cue fájlokat iso-ra.
                        Tehát van. Még csak nem is kell mókolni, benne van az Ubuntu tárolójában.

• 2a1g válaszolt erre.

2a1g Te nagyon le vagy tévedve. Ha van egy dologra egy jól működő program, akkor mi a búsat akarsz még?

• 2a1g válaszolt erre.

klt Felhasználó vagyok, nem fejlesztő, -nem programozó. És kérlek még viccből se személyeskedj, mert lehet bunkóságnak veszem.

• klt válaszolt erre.

Htibi "A bchunk gond nélkül konvertál bin/cue fájlokat iso-ra. "

Kipróbáptad? Ott a Chromeod Flex. Próbáld ki.