Fura mód(?) a Firefox szépen frissül a kiterjesztett verzióban is ellenben a Thunderbirddel.
A Thunderbird a 102-es verziónál tart és eddig nem találtam olyan lehetőséget, amely telepíthetnék. A szoftver tárban van egy 128-as verzió, de az nem igazán(?) működik.
Találtam egy Thunderbird.net amelyen elvileg (és biztos gyakorlatilag is) frissítésre való programcsomagok vannak thunderbird-128.8.0esr.tar.bz2, amellyel sajnos nem tudok mit kezdeni.
Úgyhogy segítséget kérek tőletek!

warp Az ESR az Extended Support Release rövidítése a Thunderbird release alatt a 136.0.tar.xz jönne le. Telefonról azért nem húzom le, de bele kellene nézni a tömörített állományba, hogy mi van benne? Általában van readme vagy ilyesmi, ami információt ad arról, merre kell elindulni.

• warp válaszolt erre.

csuhas32
      Ez a 136.0.tar.xz a "Kiadási csatorna) Ajánlott verziójában van. Az ESR verzió meg (ez van a snapban is -és nem jó- ezt választva jön a 128.7.0...
      Évekig jó működött ez a rendszer most a egyik legfontosabb szoftver hülyéskedik

ui.: Örülök, hogy "látlak", már nagyon régen nem "jártam" erre...

lala2
      Szevasz lala2 🙂

lala2
      Igen addig jó, amíg letöltöm, kicsomagolom és keresem, hogy hol az indítható fájl... 🙁

warp

Kinyitás után ez van (részlet)

warp
          Igen ... Én is így állítottam be letöltés előtt. (A magyar nyelvű Thundebirdet tölti le.)

• warp válaszolt erre.

warp
            Szerintem nem szükséges - ezt az utóbbit nem telepíted csak indítod.
            De ha a régi telepített Thunderbird nem jó/használhatatlan, akkor törölheted is.

warp A „kinyitás” az nem tudom pontosan mit jelent az én fogalmaim szerint, lehet, hogy csak belekukkantás?
            Kicsomagoltad?
            A kicsomagolt thunderbird nevű könyvtárba kellene belépni (ott ahová kicsomagoltad, azt egyelőre nem tudjuk hol van, de nem is lényeges, ha te megtalálod) és a képernyőképeden is látható thunderbird nevű fájlra rákattintani (egyet esetleg kettőt, attól függ nálad hogyan van beállítva a rendszer) és máris viharos sebességgel el kellene induljon a madarad.
            (Esetleg még futtatási jog kellhet a thunderbird fájlnak, de nem hiszem, mert már a tömörített állományban is látok a sorában x-et.)

• warp válaszolt erre.

warp Jelenleg jól működik.

Ez a lényeg, bár nem értem, ha külső tárolóból telepítetted, akkor minek a letöltött és kicsomagolt állomány, valamint megakadt a szemem a bionic-on, bár lehet, hogy neked még az van.
              Azért ezt a linket még itt hagyom, hátha a téma olvastán valakinek jól jön: https://launchpad.net/~mozillateam/+archive/ubuntu/ppa

• warp válaszolt erre.
                • Szerkesztve

csuhas32

~$ lsb_release -a
                No LSB modules are available.
                Distributor ID:	Ubuntu
                Description:	Ubuntu 18.04.6 LTS
                Release:	18.04
                Codename:	bionic

Igen, remekül működik immár közel 7 éve. A Mozilla team ppa-s oldalát utoljára találtam meg a sok keresgélés után.

Csak megjegyzésként: elég új fejlemény, hogy a Release kiadás az ajánlott, a Thunderbird 89, 102, 115 és 128 esetén csak az ESR változat volt javasolt. A 136-os az első ajánlott kiadás a Release csatornán. Erről volt hivatalos blogbejegyzés is: https://blog.thunderbird.net/2025/03/thunderbird-release-channel-update/

Hogyan válthatok éves frissítésről havi frissítésre (ESR-ről Release-re)?

Jelenleg csak kézi telepítéssel válthat a Release csatornára a Thunderbird letöltési oldaláról. Az egyéb telepítési források, például a Windows Store, a harmadik féltől származó webhelyek és a különböző Linux-csomagok, többek között a Snap, és a Flatpak csomagok, a jövőben a Release verziót is tartalmazni fogják.

meskobalazs a következőre módosította a címet: Thunderbird ESR.