v-to Megnézném mindkét gépen, hogy a BIOS-ban van-e valami XHCI hand off szerű beállítás, és hogy ezek hogy állnak? (Bekapcsolva/ kikapcsolva, és eltér-e a két gépen?)
Nem biztos, de hátha segít rajta...

a mester A windows lemezkezelője RAW-nak látja az NTFS-t. Azt gondolom, megsérült, újra kell partícionálni, formázni, stb, de akkor miért látja a Kubuntu18.04 és miért nem a Kubuntu24.04? Össze vagyok zavarodva
🙂

• Szerkesztve

v-to
    Lehet hogy a Kubuntu 18.04 Legacy telepítésű a Kubuntu 24.04 meg EFI-s?

• v-to válaszolt erre.
      • Szerkesztve

lala2 A 24.04 biztosan, 2 napja csináltam. A másira nem emlékszem, de lehetséges. A régi lapotopon nincs dualboot.

Közben gondolkodtam egy kicsit. A külső drive NTFS partícióját a régi laptopon csináltam. Könnyen lehet, hogy bugos az ntfs kezelés azon a gépen. Emiatt lehet az, hogy ő látja, míg senki más nem.
      A legegyszerűbb az lesz, ha azon a gépen csinálok annyi helyet, ahova le tudom menteni a hordozhatóról a fontos cuccokat, aztán az új laptopon rendberakom a komplett partíciós táblát, és ezután másolom fel rá a régiről a cuccaimat. Köszönöm az együttgondolkodást mindenkinek!

v-to A régi laptopon nincsen Windows.
        Azon hoztál létre NTFS partíciót.
        Linux alatt.

Szeretsz veszélyesen élni. 🙂

a mester Ha nem tenné, akkor most miről „beszélgettünk” volna? :-)
          És honnan tudná meg az esetleg erre járó, hogy mit kerüljön el?

Jól van az így. :-)

a mester Az volt az oka, hogy nem volt windowsos gépem (mert minek is kellene), de volt esély arra, hogy a külső winchesterrel adatot kell átvinnem win-es gépre. Nem kellett, de az NTFS maradt.

v-to Bármiféle gond nélkül hurcolok adatokat FAT32-es lemezekkel.