• Szerkesztve

lala2 "a többit semmi esetre sem."
Miért nem? Mi velük a gond? És ha már itt tartunk, honnan lehet azt eldönteni, hogy melyiket nem?
És mit csinálsz azzal az óriás fájlal?

yqzx
    A többi, mondjuk úgy hogy a rendszer szerves része.
    Azzal az óriás fájlal mindaddig nem csinálok semmit, míg nem tudom hogy ez milyen fájl.
    De úgy általánosságban elmondható, hogy a log fájlok törölhetőek.
    En például a fentebb említett journal mappa több GB-os TARTALMAT töröltem.
    (Úgy is újratermelődik.)

• yqzx válaszolt erre.

lala2 Köszönöm a válaszod, megfontolom.

yqzx
      Csak egy-két példa:
      szoftverforrások -> töröld -> aztán majd telepítheted újra a rendszeredet, mert fogalma sem lesz, hogy mit és honnan frissítsen.
      Archívumkezelő -> töröld -> aztán majd vakarhatod a fejedet, mikor programot szeretnél telepíteni -> szintén újratelepítés lesz a vége
      illesztőprogram kezelő -> töröld -> aztán majd nézel nagyokat, mikor esetleg a billentyűzet, egér, USB-csatlakozó, stb. nem hajlandó „működni”.

Ki lehet herélni a bikát, de soha többé nem lesz bika.

Htibi Mert ugye tudjuk jól, hogy a Windowssal ellentétben a Linux egyetlen ellensége a user. Tőle kell megvédeni.

Htibi Értem, köszönöm.

meskobalazs a következőre módosította a címet: Linux Mint: nem használt programok törlése.
          1. Lemezhasználat-elemző
          2. A sok megabyte méretű rendszer adat a 30-40 gigabyte méretű (/) rendszerpartícióra,
          3. a sok gigabyte méretű felhasználói adat, a 1-2 terra-byte méretű /home partícióra kerül.
            A rendszer elvesztése, cseréje, nem jár automatikusan felhasználói adat vesztéssel.
            Azért is kell sok tárhely, hogy a biztonsági másolatok is meglegyenek.
            Mert, adatnak csak azt nevezzük miről már van két másolat! 🙂

ububox Azért is kell sok tárhely, hogy a biztonsági másolatok is meglegyenek.

Nem írod, ezért pontosítanék: a biztonsági másolatokat az eredeti tárolási helytől fizikailag elkülönült, másik helyen kell tárolni.