lala2 Szia.
Köszönöm szépen ránézek.
Egyébként tényleg, a Mester a Suse szaki.

stabi És miért gondolod, hogy valakinek a megoldott témájában megtalálok egy teljesen nem oda való kérdést? 🙁
    Tiszta véletlen volt.

a mester Ja, végül is hiba volt erre gondolnom. Köszi a "segítséget"

a mester Egyébként én is a Packmant használom.
      Lebuktatom magam:

1. Soha nem rendszerfrissítést csinálok, hanem egy másik partícióra a régi mellé felteszem az új disztribet.
      2. Ha Mplayerezni akarok (márpedig elég gyorsan akarok), akkor kiguglizom a megoldást, és szépen bemásolgatom a parancsokat a terminálba.

lala2 Szia.
      Köszi sikerült telepíteni a segítségeddel.

stabi
        Szívesen!
        És elérted a célod? A VLC és az SMPlayer most már lejátssza a videókat?
        Egyébként úgy tudom, hogy a VLC és az SMPlayer is beépített kodekekkel rendelkezik.
        Elméletileg nem kell hozzájuk külső kodek csomag.
        Az openSUSE-t viszont nem ismerem.

lala2 Hát a VLC lejátsza, de a SMPayer csak a hangot. A hang megy normálisan. Még valami hiányzik az SMP-nek.

stabi
            Amikor az SMPlayer az AV fájlnak csak a hangját játssza le, nem ilyen keskeny a felülete?
            https://ibb.co/MkR08YD3
            Ha igen , kattints az ablak valamelyik alsó sarkára, és húzd lefelé - nem jelenik meg a videó?

lala2 De igen, ilyen. Hiába húzom szét akkor sincs kép csak hang.

lala2 Igen, csak üres ablak. Na mindegy elengedem az SMPlayert. Marad a VLC. Köszi az eddigi segítséget.

• klt válaszolt erre.

stabi Amennyire tudom, MPV/Mplayer frontend az SMPlayer.
                  Meg kéne nézni, melyik backendet használja éppen, és próbálkozni más lehtőségekkel. (Multimédia motor általános beállításokon).
                  Továbbá, a nem lejátszható fájlt meg lehetne vizsgálni mediainfo-val, és az adatok alapján lehetne sejteni, hogy például a h265 kódolást éppen nem ismeri még az ottani smplayer.
                  De ez mind csak sötétben tapogatózás...