Htibi
Bocsi, hogy visszakérdezek, de melyikre gondolsz?
Van amelyik el sem indul vagy rettenetesen lassan, tele van mindenféle "tudományos" leágazásokkal... Nekem egyszerű alapműveletes kütyü kellene...

warp

Van amelyik el sem indul

????? egy van a rendszerben, szóval nem értem ezt az elindulási gondot.
    Ha felraktál valami alternatívát, akkor semmi sem garantált.

Ha nem piszkáltad el a beállításait, akkor nincs benne semmi, csak az alapműveletek. Mutass egy képet róla.

A 18.04-ben teljesen jól működött a számológép. Sem lassú sem bonyolult nem volt.

mumorec Jó, azért lehet értelmezni. Ennyire nem kell „elérteni”.

• Szerkesztve

warp Egyébként meg mit keresel a SNAP-tárolókban? A 18.04 tökéletesen megvan nélküle, akkor még nem is volt SNAP.

• warp válaszolt erre.

A
      sudo apt install gnome-calculator
      parancsot próbáltad?

• warp válaszolt erre.
        • Szerkesztve

warp
        Ha még elérhetőek a 18.04 tárolói:
        sudo apt-get update
        sudo apt-get upgrade
        sudo apt-get install mate-calc

• warp válaszolt erre.

lala2
          Köszönöm: egy ilyet kerestem!

csuhas32
          Az eredeti telepítésben nem volt benne a gnome-calculator... Most telepítettem. Jó 🙂

Htibi
          A snap a 18.04-ben illetve valamelyik verzióban benne lehetett, de nem volt telepítve "gyárilag", legalábbis a synaptic szerint. Az esm rendszer is rendszeresen küldi a snap frissítéseket a 18.04-re...

mumorec
          Ezek a válaszok neked örömet okoznak?

lala2
            A 18.04-es tárolók tekintélyes mennyiségben elérhetőek

warp Azt mondod, nem volt telepítve a gnome-calculator. Hm...

Akkor most már áruld el, hogy mi volt „gyárilag” a rendszereden. Kezd érdekes lenni.

A gnome-calculator pedig, ha nem tévedek, az alap telepítés része az Ubuntunál.

A mate-calc az Ubuntu MATE számológépe, de gyakorlatilag megegyezik a sima Ubuntu számológépével.

warp
              Nekem igen. Kicsit feldobta a napom. Képzelheted mennyire szar volt.